Камала Харис избра губернатора на Минесота за вицепрезидент

06 Авг 2024 18:59

Кандидатът за президент на САЩ на Демократическата партия Камала Харис е избрала губернатора на Минесота Тим Уолц за свой кандидат за вицепрезидент на изборите през ноември.

Това съобщиха източници на Си Ен Ен, Асошиейтед прес и Ройтерс. Очаква се Харис да обяви решението си официално до края на деня.

60-годишният Тим Уолц е бивш учител, служил няколко години в Националната гвардия. През 2018 г. той бе избран за губернатор на Минесота. Уолц е известен с прогресивните си възгледи по теми като правата на жените и изменението на климата.Камала Харис вече си е осигурила необходимия брой делегати от Демократическата партия, за да бъде официално издигната за президентската надпревара. На партиен конгрес на 19 август се очаква тя официално да бъде номинирана.Представители на кампанията на Харис заявиха, че избраният от нея кандидат за вицепрезидент ще обиколи заедно с нея 7 щата. Първа в списъка е Пенсилвания, която и Харис, и републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп, виждат като един от определящите изхода на изборите щати, отбелязват световните агенции.