Лидерите на левите партии с крачка назад от депутатските листи

17 Сеп 2024 12:11

Процесът по структуриране на лявото обединение върви с пълна сила. Това заяви Атанас Зафиров, и.ф. председател на БСП, на брифинг на "Позитивно" 20.

Той обясни, че почти е готова предизборната платформа, а до края на следващата седмица окончателно ще са ясни и водачите на листите.Днес разговори са проведени с "Изправи се, България". Мая Манолова обясни, че партията й е представила 7 приоритетни законопроекта - за частния фалит, за колекторските фирми, за таван на банковите такси, законопроект антиспекула, закон срещу вноса на боклук и други.

Манолова обяви, че няма да участва в листите на коалицията "БСП - обединена левица" и изтъкна, че е време лидерите да направят крачка назад. Лявото обединение е нещо по-голямо от уреждане с водачески места, подчерта тя. Силно ляво минава през крачка назад от страна на лидерите, е категоричната позиция на Мая Манолова и настоя всички лидери, независимо дали са леви или не, да напуснат политическата сцена и да дадат път на младите.

Не давам крачка назад от каузите на "Изправи се, България", категорична бе Мая Манолова. Ще помагаме с експертиза, обеща тя и изтъкна, че 24/7 ще бъде на терен в предстоящата предизборна кампания.Атанас Зафиров припомни колко безпочвени са обвиненията към лидерите на левите партии. Нашата кауза е даваме реална алтернатива и надежда на българските граждани, подчерта той.

Програмата, която подготвят левите, е за ускорено развитие на България, поясни и Борислав Гуцанов. Тя ще бъде представена на специална пресконференция.

За ресора на българския еврокомисар БСП ще се събере на ПГ, за да изгради позицията си. БСП са оптимисти от резултата от изборите и вярват, че лявото ще намери своето достойно място в следващото управление на страната.