Многоетажният паркинг на УМБАЛ “Свети Георги” ще приема и натовски хеликоптери /видео/

10 Апр 2024 15:02

Изграждането на многоетажния паркинг с хеликоптерна площадка в пловдивската университетска болница “Свети Георги” върви в ускорени срокове. Това съобщи директорът на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД. проф. д-р Карен Джамбазов.

Хеликоптерната площадка беше проектирана по начин, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се използват в страната. Ръководството на болницата е решила да надгради идеята и след подсилване на бетона на площадката да кацат и военни хеликоптери на НАТО. "Паркингът се развива с много бързи темпове. Може да го завършим в рамките на 12 месеца. На покрива ще могат да кацат и хеликоптери на НАТО, те са много по-тежки от медицинските. Площадката ще подлежи на специален режим на лицензиране.", обясни проф. Джамбазов.

Паркингът ще е за над 600 автомобили, от които повече от 60 ще са за хора с увреждания.

Изграждането на многоетажния паркинг ще реши редица логистични и транспортни затруднения на персонала и посетителите на лечебното заведение, които се увеличават с пренасочването на множество клиники на болницата в базата на бул. „Пещерско шосе“.

Стойността на проекта е за над 19 700 000 лева.

Main Menu