Илхан Андай: Аталай облъчва Ахмед Доган

08 Юли 2024 12:15

Рамадан Аталай облъчва Доган, че партията му е застрашена, за да получи зам.-председателския пост.

Това каза журналистът Илхан Андай по NOVA NEWS.

"Аталай и Доган са особено близки, а депутатът иска да е зам.-председател, да бъде фактор. Пеевски казва, че това не може да се случи, защото е сред "слабаците'' на изборите.

Рамадан Аталай е врял и кипял, той е получил всички облаги като висш функционер на ДПС. Така неговите хора реагират и започват да облъчват местните структури да подкрепят Ахмед Доган, защото Пеевски щял да му измъкне партията", обясни Андай. И допълни, че ДПС е принудено да влезе в Шампионската лига и вече да бъде сред политическите грандове на България.

От своя страна Петър Бояджиев, политически емигрант и дисидент отпреди 1989 г., посочи, че ДПС не е същата партия като преди. "От 2022 г. формацията има много проблеми. Конфликтът е между Пеевски и Аталай, част от т.нар. дерибеи. Съпредседателят на ДПС ясно, заяви, че не обявява война на Доган. Почетният председател мълчи, защото го вкараха в интрига, без той да иска това. Доган няма голям интерес към партията, на него му се живее. Сега изчаква да види как да се изниже от интригата, без да има вреди за ДПС. Той е внимателен, предпазлив и опитен", коментира Бояджиев.