Каракачанов: Президентът да събере партиите и да се договори правителство от експерти

13 Юли 2024 19:01

По инициатива на президента трябва да се свика форум, на който политиците от парламента да се съберат. Да се обсъдят приоритетите - здравеопазването, икономиката, сигурността, отбраната, еврото. Може да се излъчи нормално правителство от експерти, които обществото познава - признати авторитети. Кабинет с мандат 9-12 месеца - за да се стабилизира държавата. Народът не желае нов вот.

Това каза председателят на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов“.

В коментар на Срещата на върха в НАТО, той заяви, че са били изтъкнати лозунги за единство за членството на Украйна, с които той не е съгласен. "НАТО вече не говори за победата на Украйна, явно увереността, че може да спечели, е намаляла. В декларацията се говори, че алиансът потвърждава желанието си това да се случи, но когато съюзниците дадат съгласие и Киев изпълни условията. Унгария, Словакия и Турция не са съгласни или на този етап, или въобще Украйна да се присъедини. Ако НАТО не участва директно в конфликта с Русия, Украйна няма шанс да го спечели", подчерта той.

Каракачанов обсъди и отношенията с РС Македония при премиера Мицкоски. "Гърция реагира много бързо, когато северномакедонски политик опита да накърни клаузите на Преспанския договор. Нашите политици 2-3 дни мълчаха, а това даде кураж на Мицкоски. Той е агресивен и когато види, че не се реагира навреме, става още по-нахален. Прави внушения, че съседите му пречат, но евролидерите са го чули. Натискаха България да прави отстъпки, но РС Македония не иска да спазва дори споразумението "Макрон", смята лидерът на ВМРО.