Радостин Василев, Цветан Цветанов и Стефан Софиянски пак ще атакува изборите

09 Сеп 2024 18:35
Радостин Василев, Цветан Цветанов и Стефан Софиянски пак ще атакува изборите Радостин Василев, Цветан Цветанов и Стефан Софиянски пак ще атакува изборите

Регистрация в Централната избирателна комисия днес внесоха ПП МЕЧ - "Морал, единство, чест" на Радостин Василев. От партията съобщават, че са внесли 6 000 подписа, както и документите за регистрация.

С изявление Радостин Василев заявява увереност, че днес се поставят основите на дългоочакваната промяна на модела на мафията.В Централната избирателна комисия своите документи са внесли и коалицията "Свободни избиратели", сформирана от "Републиканци за България" на Цветан Цветанов, Съюз на свободните демократи - политическата партия основана от бившия кмет на София Стефан Софиянски и ръководена в момента от Радослав Кацаров, както и "Зелен съюз", който според представянето е с председател Данаил Димов. За последната политическа партия няма следи от дейността й в интернет.

Републиканци за България, Съюз на свободните демократи и Зелен съюз са подписали коалиционно споразумение за съвместно явяване на изборите на 27 октомври. Те заявяват, че ще направят всичко възможно, за да мотивират повече свободни граждани, които не отиват в изборния ден да гласуват до урните да го направят и да бъде намален процентът негласуващи, които не припознават нито една политическа формация.

От новата коалиция са внесли 6843 подписа днес.

На последните парламентани избори "Републиканци за България" на Цветан Цветанов се отказаха от участие в изборите. При предишните гласувания събираше между 0.31 и 1.40% от вота.Съюз на свободните демократи са още бивши партньори на БСП, в един момент в коалиция с комунистите, като в последния момент се отказаха от участие в изборите заради скандала, както и подкрепиха Стефан Янев и неговия "Български възход".