Зафиров дерегистрира БСП, регистрира БСП-Обединена Левица в ЦИК

10 Сеп 2024 16:04
Зафиров дерегистрира БСП, регистрира БСП-Обединена Левица в ЦИК БГНЕС

Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров пристигна в Централната избирателна комисия (ЦИК), за да дерегистрира БСП от участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

"Тук сме, за да отменим вчерашната незаконна регистрация", обяви Зафиров на влизане в парламента пред журналисти.

По думите му реалната регистрация на БСП "съгласно закона, правилата, устава на партията и предварително направените заявки" предстои.

Днес "БСП-Обединена Левица", в което участва и "Изправи се, БГ" на Мая Манолова, ще внесе документи за регистрация в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщиха междувременно от пресцентъра на БСП.

В 15:30 започна регистрацията на новата коалиция "БСП-Обединена Левица".

"Развълнувани, мокри, изпълнени с оптимизъм и надежда, отговаряйки на историческия момент и надеждите за реална алтернатива, регистрирахме алтернативата "БСП-Обединена Левица", каза Зафиров след регистрацията на коалицията в ЦИК.

По думите му участието на изборите не е самоцел или битка за постове, а "отговор на надеждите на стотици хиляди български граждани". Попитан какво очаква сега да направят подкрепящите Нинова в БСП Зафиров каза:

"Тези хора са затворена страница. Очакваме отличен резултат, който ще ни позволи да сме социалният гарант в следващия парламент".