Гуцанов: И този парламент не свърши нищо полезно за държавата

19 Сеп 2024 12:16

ДАНС по най-бързия начин трябва да направи разследване по установяване на всички факти и обстоятелства. Не може България да бъде замесвана в подобни действия. Такова мнение изрази депутатът от БСП Борислав Гуцанов по повод появилите се информации за „българска следа“ по случая с взривилите се пейджъри в Ливан.

Относно предстоящите дебати в пленарна зала за освобождаването на Антон Славчев като председател на Антикорупционната комисия Гуцанов обясни, че това е несериозно, тъй като оставали три работни дни на парламента.

Сериозно ли е едно изчерпано Народно събрание да взима подобни решения? Още повече, че сглобката между ГЕРБ и ПП-ДБ беше факт една година и те не направиха никакви действия по тази тема, а сега се замерват в последните работни дни. За нас е изчерпан този 50-и парламент, посочи народният представител от социалистите.

На въпрос какво мисли в цялостен план за отиващото си юбилейно 50-о Народно събрание, Гуцанов отвърна, че то е било поредното, което „не свърши нищо полезно за държавата“.

„Не бяха чути призивите ни да се работи за държавата, а не за чуждите интереси“, каза в заключение депутатът.