БГ РАДИО представя: Победителите на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024

28 Май 2024 12:25

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 за пореден път представиха шоу на световно ниво и оставиха следа в сърцата на ценителите на българската музика. Вълнуващи моменти, заслужени отличия и брилянтни изпълнения предизвикаха интерес и емоция в музикалните среди и феновете на българската поп и рок музика.
Летящ старт на церемонията постави първата премиера на най-новата песен на Лили Иванова – „Ненужен спомен“, по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. Публиката посрещна на крака Лили Иванова и изпя с нея един от големите ѝ хитове „Детелини“. Преди година на церемонията на Годишни Музикални Награди, обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената награда „Най-големият български поп изпълнител на всички времена“.
Молец затвърдиха позицията си на най-големия фаворит сред гласувалите слушатели на БГ Радио. Песента им „Цялото време“ донесе на групата награда в три категории – „БГ Текст“, „БГ Дует/Трио/Вокална група“ и „БГ Видеоклип“ за режисьора Крис Захариев.
Молец получиха любовта и гласовете на слушателите и в категорията „БГ Албум“.
Robi взе наградата, която се връчва само веднъж в живота – „БГ Дебют“.
Dara Ekimova спечели две награди на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024. Песента ѝ „Дишам“ се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията „БГ Песен“. Dara Ekimova получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ѝ с награда за „БГ Изпълнителка“.
Признанието на слушателите в категорията „БГ изпълнител“ е за Миро, а в категорията „БГ Комбинация“ сподели наградата с Мария Илиева за песента им „Ако утре няма днес“, специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.
Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и победителите в категорията „БГ Група“. Тази година наградата бе връчена от специалния гост на церемонията – рок легендата Joe Lynn Turner.
Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и наградата „БГ Вдъхновение“ на името на Ана Мария Тонкова.
Символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика.
Ето и победителите:
БГ Песен – „Дишам“ – Dara Ekimova
БГ Текст – „Цялото време“– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев
БГ Албум „Албум“– Молец
БГ Изпълнител – Миро
БГ Изпълнителка – Dara Ekimova
БГ Дует/Трио/Вокална група – Молец
БГ Комбинация – Миро и Мария Илиева
БГ Група – Б.Т.Р.
БГ Дебют – Robi
БГ Видеоклип – „Цялото време“ – Молец, реж. Крис Захариев
БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Кирил Маричков
По време на Годишни Музикални Награди 2024 за първи път чухме един от хитовете на лято 2024 –„Любов като небе“ на Миро. Премиера на сцената представи и Михаела Филева с „La música“.
Водещите на наградите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха блясък на церемонията и си партнираха с много чувство за хумор и забавни импровизации. Те представиха за първи път на сцена екзотичния тандем DARA и Venci Venc’ с песента им „Змия“. Първо представяне на сцена получи и „Burn out“ – новият звук от Графа. Песента „Вселена“ на Любо Киров и Михаела Маринова вдъхнови и покори зрителите на церемонията със съпровод на госпел хор. Дони и Софи Маринова представиха огнено изпълнение на сензационния дует „В друг живот“.
Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се издигна на световно ниво с представянето на уникални хореографии и балети на изпълненията на Мария Илиева – “100 причини”, Руши – “Без багаж” и Dara Ekimova – “Дишам”.
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени припомниха на публиката думата „любов“ с изпълнението им на “Заедно Сами”. Молец поднесоха на зрителите поетичното и мелодично изпълнение на „Бял лист“.
Церемонията по връчването на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 бе закрита с вечната музика на Кирил Маричков и песните “Две следи”, ”Вълшебен цвят”, ”Вкусът на времето” и ”Клетва”. Изпълнението на Наско от Б.Т.Р., Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Dara Ekimova, Славчо Николов, Иван Лечев, Дони, Венко Поромански изправи зрителите на крака и разчувства публиката в залата.