Третият си рожден ден отбеляза турнето „Обич и песен“ в Пловдив /снимки /

18 Юли 2024 14:35
Турнето „Обич и песен“ обединява различни стилове и жанрове в музиката и ще продължи да радва публиката във Варна, Бургас, Созопол, Шумен и София Турнето „Обич и песен“ обединява различни стилове и жанрове в музиката и ще продължи да радва публиката във Варна, Бургас, Созопол, Шумен и София Plovdivskinovini.bg

 

Вълнуващият концерт „Обич и песен“ събра на сцената на Летния театър любими български изпълнители, които зарадваха меломаните със своите хитове. Празничният рожден ден на турнето бе представен от продуцента Евгени Боянов, който за първи път бе в ролята на водещ на спектакъла.
Концертът бе открит от Мая Нешкова с емблематичната песен „Рожден ден“, която бе посрещната от публиката с бурни аплодисменти. Тя изпя и един от новите си хитове „Обичам те“ заедно със своя съпруг – композиторът Кирил Икономов и дъщеря им Йоана.

След това на сцената излезе Силвия Кацарова, която тази година чества 50-годишен юбилей артистична дейност. Тя зарадва своите почитатели с две свои песни, като избра да завърши с „Топъл дъжд“ с пожелание горещите юлски жеги да бъдат по-прохладни. Веднага след нея пред зрителите се появи нейната дъщеря – Теди Кацарова, която изпълни пред пловдивчани хита си „Само аз и ти“. Тя сподели, че първата й голяма сцена, на която е стъпила в творческия си път е Пловдив и благодари на публиката, че я подкрепя.

„Хубавата музика не се разделя на стилове, а с любовта на своите почитатели“, каза при излизане на сцената българската певица Нелина, която изпълни няколко фолклорни песни, а нейни фенове от публиката заиграха хоро около сцената. След това демонстрира името си на „жената-глас“ с акапелното „Облаче ли бяло“.

Своят дебют в турнето направиха възпитаниците на Руми Иванова „Нова магия“, които спечелиха първа награда на 12-я национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“ в Хисаря. Те изпълниха акапелно два от хитовете на Мими Иванова „Зима“ и „Нека да е лято“ и спечелиха овациите на зрителите. Сред младите вокалисти в „Нова магия“ е и 15-годишната Виктория Илиева, която миналата седмица представи България на авторитетния международен конкурс за млади изпълнители „Славянски събор“ в Беларус.

След младите таланти публиката бурно аплодира естрадната звезда Мими Иванова, завършила Пловдивската музикална школа. Тя зарадва своите фенове с песни на Митко Щерев и на Развигор Попов. Тази година Мими Иванова отбелязва 55 години от началото на артистичната си дейност. На финала тя изпя заедно с публиката любимата на всички песен „Петнадесет лалета“.
Появата на братята Благовест и Светослав Аргирови бе посрещната с овации от меломаните. Любимците на публиката изпълниха вечният шлагер „И замириса на море“, както и новите хитове „Срещу вятъра“ и „Любов поне“, които изпълняват с Тони Димитрова и Христо Стоичков. Аплодисментите не спираха, а братя Аргирови предадоха специалните поздрави от футболната легенда, с когото са се срещнали на честването на юбилея от класирането на България на Световното първенство по футбол през 1994 г.

Концертът завърши с изпълнения на вечните „Диана Експрес“, които изпълниха любими на поколения българи „Блус за двама“ и „Наследство“ /позната като “Две праскови и две череши“/. А след това заедно с тях на сцената излязоха всички изпълнители и изпяха заедно със зрителите „Балада за Пловдив“, написана от Митко Щерев, вдъхновен от стиховете на кубинския национален поет Николас Гилен, който е изживял своя несбъдната любов в нашия град.

Българските звезди получиха кошници с цветя и поздравителни адреси от кмета на Пловдив Костадин Димитров и заместник-кмета Пламен Панов. Музикантите и продуцентът Евгени Боянов изразиха своите сърдечни благодарности на Катрин Гутман от дирекция „Култура“ на общинската администрация, която с душа, вдъхновение и отдаденост работи за развитие на културата и за подкрепа на талантите.

В публиката имаше и много млади вокалисти от пловдивските школи заедно със своите родители, които истински се забавляваха. „Моята любима песен е „И замирисва на море“. От сутринта си я пея и с нетърпение очаквах изпълнението на братя Аргирови и да ги видя“, каза 8-годишната Дарина Танева. Тя и няколко момчета на нейната възраст от публиката танцуваха и пяха заедно със своите любими изпълнители. За да подкрепят приятелите си от „Нова магия“, бяха пристигнали и млади таланти от Арт Войс център. Сред тях и 12-годишната Виктория Пенева, която е носител на множество престижни награди от национални и международни конкурси.

„Великолепен концерт. Истински празник на българската музика. Толкова съдържателни текстове и запеваеми мелодии. Това са нашите шлагери, които радват децата ни и трябва да оставим и за нашите поколения“, сподели дама от публиката, която бе заедно със семейството си.

Турнето „Обич и песен“ обединява различни стилове и жанрове в музиката и ще продължи да радва публиката във Варна, Бургас, Созопол, Шумен и София.

Автор: Екатерина Кючукова