„Пеещите котенца“ и приятели стартират концертната програма на Празника на Пловдив

05 Сеп 2024 18:52

Детска вокална група „Пеещите котенца“ и приятели ще стартират концертната програма на Празника на Пловдив на площад „Стефан Стамболов“ в 12 часа на 6 септември.

Талантливите вокалисти на композитора и текстописец Невена Кючукова ще изпълнят осем песни от своя репертоар. Те ще зарадват меломаните с нови детски хитове, създадени през последната година от техния ръководител.

„За мен е огромна чест и удоволствие моите възпитаници да открият концертната програма в Деня на Съединението и Празника на Пловдив. Децата ни са невероятни и е чудесно, че имат възможността да покажат пред публика своите таланти. Ще се радваме да създадем красиви музикални емоции, да озарим с усмивки и настроение пловдивчани и гостите на града. Заедно с нас на сцената ще бъдат възпитаници на Мюзикхолен театър Пловдив и на клуба по бойни изкуства на известната шампионка по джудо Цветана Божилова. Сърдечно благодаря на Община Пловдив и прекрасния й екип, който работи за каузата за развитие на творческия и спортен потенциал на младите таланти на нашия древен и вечен град“, заяви композиторът Невена Кючукова, която повече от 30 години твори за най-малките.

 

Заедно с ДВГ „Пеещите котенца“ на сцената пред Община Пловдив ще излязат възпитаници на Мюзикхолен театър Пловдив с ръководител Николай Серафимов и хореограф Ангелина Димитрова, която е пораснало „Пеещо котенце“.
За първи път с малките вокалисти на Невена Кючукова пред публика ще демонстрират своите умения и учениците на шампионката по джудо Цветана Божилова, която е носител на 7 медала от европейски първенства, бронзово отличие от Световния шампионат по джудо и участник в две олимпиади. Джудистите ще представят някои бойни техники за защита, които са усвоили от своя треньор Александър Христов.

 

Един от възпитаниците на Цветана Божилова ще бъде ко-водещ заедно с журналиста и ПР Екатерина Кючукова. 10-годишният Росен Димитров от две години тренира джудо и за първа година е ученик в СУ „Васил Левски“. Той мечтае да стане олимпийски шампион по джудо и да разнесе славата на Пловдив и България по света.


ДВГ „Пеещите котенца” е създадена от композитора и текстописец на песни за най-малките Невена Кючукова. Тя е първата и единствена в България авторска вокална група за деца от 4 до 8 години, която има в своя репертоар много хитове със съвременно звучене. „Пеещите котенца” имат привилегията първи да изпълняват най-новите песни на Невена Кючукова и да ги запишат в звукозаписно студио. Те музицират прекрасно, имат ясна дикция и чудесно сценично поведение. По-голямата част от учениците на Невена Кючукова продължават да се занимават с музика, пеят и свирят на различни инструменти във Великобритания, Австрия, Германия, Италия, Испания, Швейцария и др. държави по света. Те са концертмайстори, диригенти, оперни и поп изпълнители. Вокалистите на „Пеещите котенца“ са лауреати на повече от 100 награди от национални и международни конкурси и фестивали и достойно представят Пловдив в страната и чужбина. Техният ръководител е носител на множество награди, последните от които й бяха връчени от известния композитор Стефан Диомов и от журито на международния арт конкурс „Magia Italiana“ в Италия. Някои от песните, създадени от Невена Кючукова са включени в учебните помагала за предучилищна и начална възраст на издателствата „Просвета“ и „Булвест 2000“.