Бойко Борисов: Честити нови данъци българи! Това е следствие на безумната финансова политика на "Промяната"

15 Мар 2024 13:04

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди днес в Пловдив че предстои вдигане на данъците. Той се позова на вчерашната среща на представители на МВФ в Народното събрание и отправената препоръка за продължаване на инфраструктурните проекти и за вдигане на данъците. Той добави, че се готвят промени във финансовите закони, които включват отпадане на плоския данък за физическите лица и въвеждане на скала за облагане и възстановяване на 20%-на ставка на ДДС.

"Българите да се готвят за вдигане на данъците. Ще е трудно на парламентарните групи, които ще се наложи да подкрепят премахване на плоския данък, да обяснят на бизнеса, който толкова пострада от Ковид, защо толкова години ние държахме ниско ДДС, а сега ще се вдига. Вчера Международният валутен фонд изпрати препоръки: "България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече данъчни постъпления в бюджета. Необходимо е да се премахне плоският 10% данък за доходите на физически лица." Честити нови данъци българи! Това е следствие на безумната финансова политика на "Промяната" и масовото раздаване на средствата.", обобщи Борисов.

Преди три години чакалня на еврозоната, европейски Банков съюз, 0 незаконна миграция! Какво не ви хареса? Кое промениха? Кое искате да промените още? И данъците "променихте", попита лидерът на ГЕРБ.

По думите му повишаването на данъците е тежък проблем за партиите в Народното събрание, а не за финансовия министър, който и да е той, защото министърът само ще изпълнява взетите решения.