Шофьорът на разцепения джип в Пловдив натрупал 16 пътни нарушения за 3 години

13 Май 2024 17:32

Водачът, причинил тежката катастрофа в Пловдив, е със стаж от 3 година. Има 16 нарушения на Закона за движение по пътищата, има 10 фиша за маловажни нарушения, както и глоби за превишение. Това заяви по време на брифинг началникът на Пътна полиция в Пловдив гл. комисар Красимир Нешев.

От думите му стана ясно, че четири от нарушенията на младия мъж са свързани с липсата на поставен колан, а едно – за неспазване на дистанция.

Майката на загиналия младеж е служител на "Пътна полиция". Автомобилът обаче е фирмен, регистриран на името на софийска фирма. Той заяви, че всичко това е в процес на изясняване. От думите му стана ясно още, че се проследява как този автомобил се е озовал в шофьора. „Да, майката на загиналото момче е служител на КАТ, но автомобилът не е на нейно име. Автомобилът е фирмен – с регистрация в София В момента се изяснява как и по какъв начин този автомобил се е озовал у водача“, каза още главен инспектор Красимир Нешев.„ПТП-то е настъпило в 3:20 часа през нощта. Преди него е валял дъжд и пътят е бил мокър. Причина за инцидента е несъобразената скорост“, уточни Нешев.
"Скоростта не е установена, тъй като предстои автотехническа експертиза", каза наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов. Той уточни, че по случая са събрани множество веществени доказателства.

При инцидента други двама младежи също пострадаха тежко и са в болница с опасност за живота.

„Първоначално са изпратени три екипа за разчистване на мястото. По-късно е изпратен още един екип. При започване на действията по премахването на автомобила от пътното платно, дървото е трябвало да бъде изкоренено. Така един от колегите е бил затиснат от дървото. Той е с множество фрактури и вероятно ще му бъде направена операция“, обясни представител на пожарната в града под тепетата. Пострадалият огнеборец е с тежки фрактури, но без опасност за живота.