Бойко Борисов и Христо Стоичков откриха нов спортен комплекс в Пловдив

08 Сеп 2024 11:54

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и футболната легенда Христо Стоичков откриха нов спортен комплекс в Пловдив, който се намира на бул. ''България'' и е направен с общински средства. 

На събитието присъстваха още кметът на Пловдив Костадин Димитров, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заметник-кметове, както и депутат от пловдивската листа на ГЕРБ, а също така и легендата Йордан Йовчев.

''След стадиона на Ботев и след стадиона на Локомотив, да не ни гледат накриво хората на Марица, ще им направим стадиона, който ще струва към 10-11 милиона. Досега нямам неизпълнено обещание, ако Господ е дал ...'', каза Борисов. 

Христо Стоичков заяви, че ''вярва в тези деца и треньори''. Той също така каза, че ''големи спортисти са излезли оттук, като Динко Дерменджиев, аз в последствие ... Данчо (Йордан Йовчев) искахме да го правим ляв бек, и той е от Кършияка, но отиде на халките да виси. Там сме, защото сме поели ангажимент и го правим за децата''. 

Бойко Борисов заяви, че е говорил с Христо Стоичков и Атанас Узунов, които са му обяснили за тежката ситуация с Марица (Пловдив). Така за два дни кметът Костадин Димитров и зам.-кметът Владимир Темелков са намерили вариант за финансиране.

Първоначално Темелков ще даде 100 000 лева за издръжката на клуба до края на годината чрез неговите фирми, а за 2025-а още 300 000 лева. Кметът е поел ангажимент да се направи втория етап на игрищата догодина през бюджетите на града. Костадин Димитров сподели, че е заложил проектиране на централната трибуна на стадиона на Марица, като догодина може да се започне нейната реализация.

Владимир Темелков каза, че даранието към клуба е за издръжката му, като той трябва да разпредели средствата. Очаква се още спонсори да се включат в издръжката на Марица.

Борисов сподели, че ''това тук е местна работа, която ние ще подкрепим. И Ицо, щом си дойде, да води децата, по една тренировка на месец, за да те пипнат на живо''.