Борисов в Пловдив: С това Околовръстно не може да излезете от града

08 Сеп 2024 12:03

„Кметът ми даде 20 проекта за града. С това Околовръстно не може да излезете от града. Връзките между кварталите са важни – да се затвори ринга. Стадионите на Локомотив да завършим, а сега обещахме и на Марица… Това е възможно, ако има стабилно управление, бизнесът да е спокоен, да се развива и да дава благотворително, както сега стана с Марица“, това сподели лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Пловдив. 

„Тогава нека ги спре. Президентът е прав обаче за едно - всички трябва да се позиционират. Моята е най-лесна, аз съм се позиционирал за първа политическа сила. Това е моята битка. И който иска да се позиционира около първия, е добре дошъл. А не върху последните да правим правителство. От сега трябва да се позиционираме върху правенето на правителство“, каза Борисов относно изказването на президентът Румен Радев, че партиите ще са пасивно, защото скандалите около ДПС ще заглушат програмите им.

"Аз от трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС, какво тогава да коментирам процесите там? Аз съм се позиционирал. Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо. Никога. Нито за президентски избори, нито за парламентарни, за нищо. Нито в парламента", заяви още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов също така каза, че не може да отрече, че по време на сглобката, заедно с ДПС са взели най-сложните решения: „Взехме най-трудните решения, когато всички се криеха от тях. Относно помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната реформа, новия бюджет, в енергетиката за Мариците и всичко останало".

„ Имаме ГЕРБ, които са готови да управляват – добри кметове, добри експерти и добро сърце. Ето, преди два дни ми се обадиха Христо Стоичков и Наско Узунов – казаха ми, че фалират, децата си заминават. С кмета и Темелков ги спасихме. Това правим, това ме интересува, а не сутрешните настроения на някои…“, сподели Борисов.