Иван Калоферов: Безумие е да плащаме милиони за тъмни улици!

24 Окт 2023 07:20

 

Безумие е да плащаме милиони за тъмни улици! Пловдивчани си светят с телефони, челници и фенери, за да се приберат у дома. Общината плаща милиони за улично осветление, но масово бродим по улици и паркове в мрак. Масово в Пловдив ставаме свидетели на гниещи и наклонени стълбове, несветещи лампи и счупени осветителни тела. На места по кварталите дори няма изградено улично осветление. Проблемите с осветлението в града са ясни и видими. Будни граждани споделят, че непрекъснато пускат сигнали до Общината, тъй като липсва какъвто и да е контрол, а това е единствената възможност лампите да светнат. Друг проблем според хората е, че част от работещите осветителни тела са скрити в клоните на дърветата и така ефектът от тях се губи. Разходките в парковете за пловдивчани са ограничени само през светлата част на деня, защото привечер е изключително тъмно. Наред с това, стълбовете на лампите в градската среда са опасани с кабели, които вървят по тях и някои от тях са с отворени ревизионни отвори или са "обезопасени" с отрязана част от пластмасова тръба.

За всички тези проблеми, разбира се, ние имаме адекватни решения, заложени в нашата Програма за управление на Пловдив.

Ето и част от тях:

✅Реализиране на проект с дълга гаранция, с който да бъдат сменени, същестуващи улични осветители, на които корпусите и оптиката са в отлично състояние, и да бъдат подменени с нов лед източник.

✅Инсталиране на система за наблюдение и управление на уличното осветление - умна система, която да дава сигнали за възникнали аварии в мрежата.

✅Модернизиране на системата за външно изкуствено осветление на общината в съответствие със съвременните европейски изисквания и новите достижения на светлотехниката.

✅Подобряване качеството на системата за външно изкуствено осветление в парковете на града и изграждане на нова такава там, където липсва.

✅Повишаване на енергийната ефективност на системата за външно изкуствено осветление и намаляване консумацията на електрическа енергия.

✅Създаване на условия за безопасно движение на моторните превозни средства и сигурна и спокойна атмосфера за пешеходците нощно време.

✅Опазване на околната среда чрез намаляване емисията на газове, съпровождаща производството на електроенергия.

✅Подобряване на нощната картина на общината и подобряване на визуалния комфорт в града.

Доброто и съвременно осветление е синоним на състоянието и просперитета на всяка община.

То създава благоприятни условия за комуникации, контакти и активна дейност, даже през късните вечерни часове.
За съвременен, уютен и осветен Пловдив, гласувайте с номер ✔️6️⃣5️⃣ в бюлетините за кмет, районни кметове и общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.