V като Победа: Обединени земеделци и Димитър Иванов тръгнаха за нов успех в Община Марица /снимки/

05 Окт 2023 01:12
Обединени земеделци и Димитър Иванов тръгнаха за нов успех в Община Марица Обединени земеделци и Димитър Иванов тръгнаха за нов успех в Община Марица

 

Обединени земеделци тръгнаха за четвърта победа в Община Марица от центъра на село Войводиновo. Стотици симпатизанти и привърженици с развети оранжеви знамена изпълниха тази вечер площада и приветстваха кандидата за четвърти мандат Димитър Иванов. Най-успешният кмет на Общината беше застанал с трибагреника в едната си ръка, а в другата беше хванал внука си. Зад него под формата на знака на Победата "V" се бяха наредили кандидатите за кметове на населените места и кандидатите за общински съветници.

Гайдарите от група "Епо дай" засвириха любимата песен на Димитър Иванов - „Петко льо, капитанине“, което беше знак, че той трябва да се качи на сцената и да представи успешния си отбор. След него се качи домакинът и кандидат за нов мандат на село Войводиново - Димитър Тосев.

Повечето от кандидатите му за кметове по места и съветници, които бяха представени не са партийни членове, а от гражданската квота. Кандидатите му за кметове и съветници са хора с различни професии - военни, полицаи, лекари, инженери, бизнесмени, спортисти, учители, хора от всички сфери и възрасти. Това е така, защото Димитър Иванов иска да управлява заедно с хората. След края на представянето зад микрофона застана Димитър Тосев.

 

,,През тези години се сблъсках с много житейски проблеми. Винаги съм мислил за доброто и обединението на селото. Обединение на Община Марица. На тези избори ще успеем и ще победим. Димитър Иванов е избрал силен и успешен екип на четвърти мандат.“, заяви пред множеството Димитър Тосев.

 

Със спомени за първото си работно място, което се намира във Войводиновo, започна изказването си професор Росен Димов. Той благодари за оказаното доверие към него да бъде отново общински съветник.

 

,,Дойдох тук, за да подкрепя един храбър човек – Димитър Тосев, който е преминал през редица житейски трудности. Той никога няма да предаде жителите на Войводиново и екипа на кмета Димитър Иванов.“, каза проф. Димов и стисна ръката на Димитър Тосев. След това продължи изказването си, като сподели, че е работил и ще продължава да работи отлично с Димитър Иванов. „Той е човек, който много знае, и може да слуша другия. Възприема добрите идеи и ги реализира.“, сподели проф. Димов.

 

 

,,От 12 години на територията на Община Марица непрекъснато се работи за просперитета и благополучието на всеки един от населението във всяко населено място.
През тези години приоритет № 1 бяха и си остават децата и младежите, хората на Община Марица. Затова с общи усилия бяха изградени 9 нови детски градини, всички останали бяха реновирани и модернизирани по европейски стандарти. Всяка една градина разполага с модерна, съвременна площадка за игра.
За учениците реконструирахме и обновихме всички училища по населени места. Беше построено първото следно училище в с. Маноле, както и в последствие създадохме още две средни училища в с. Калековец и в с. Бенковски.
За най-малките се изградиха над 40 модерни детски площадки в населените места.
За да растат здрави децата ни изградихме 10 чисто нови минифутболни игрища.
За гордостта на Община Марица – нашите спортисти и спортни клубове – бяха построени 3 нови спортни зали – в с. Труд, с. Маноле , с. Рогош.


Следващият приоритет, за който работим неуморно е нашата инфраструктура. През всички тези 12 години Община Марица е използвала възможностите, чрез собствени средства, национални и европейски програми и средства, да подобрява инфраструктурата във всяко едно населено място.
Успяхме и изградихме първите две пречиствателни станции и имаме готови проекти с разрешение за строеж в още 5 населени места, и продължаваме да проектираме останалите. Защото е много важно да има проектна готовност.
Асфалтирахме и преасфалтирахме стратегически важни улици във всяко едно населено място.
Изградихме колектори за обратна вода над 70 км. Съвместно с ВиК подновихме над 80 км водопроводна мрежа, както и изградихме първата пречиствателна станция за питейна вода не само в Община Марица, но и в цяла Пловдивска област. Имаме проект с разрешение за строеж за втора такава. Надявам се през следващите години да има такава станция във всяко едно населено място.
Тук е мястото и да се извиня пред вас, жители на Община Марица, за цялата инфраструктура, която не успяхме да направим. Но искам да отбележа, че имам експертен, работещ екип, който прави, кандидатства и печели проекти по всички програми. Няма програма, независимо по коя сфера е, по която Общената е допустима за финансиране, да не сме кандидатствали с проект и да не сме били одобрени. Всички одобрени проекти са реализирани в срок с контрол по времена изпълнението и отчетени навреме пред съответните управляващи министерства, без финансови корекции за Община Марица.
Успяхме в три от нашите населени места, където нямаха кметства – Костиево, Желязно, Трилистник – да построим нови и модерни такива.“, сподели Димитър Иванов.

,,В две от нашите села нямаше читалище – Скутаре и Желязно – за провеждане на културни и общоселски мероприятия, изградихме такива. Отделно реновирахме и ремонтирахме всички останали читалища и кметства, както и съответните здравни служби. А в с.Костиево построихме нова здравна служба.
Чрез Норвежкия фонд и помощта на Общината направихме първият културно-информационен, археологически център за развитието на туризма в Община Марица, в с. Маноле, който годишно се посещава, най-вече от деца от цялата страна – над 5 000.
Също така по европейски проект, с помощна на Министерството на околната среда и водите, Община Марица създаде и изгради първата компостираща инсталация за растителен и зелен отпадък.
За нашите родители, за по-спокойни и по-щастливи дни, направихме 7 нови пенсионерски клуба.
Една от най-големите богатства на нашата Община, които съхраняват и предават традициите от поколение на поколение, са нашите многобройни самодейни състави, за които Общината съдейства и дофинансира тяхната дейност. Благодарство към тях и техния труд, че славят името на техните населени места и Община Марица, не само в България, но и в цяла Европа.
За нашите прекрасни два спортни клуба, за нашите прекрасни млади спортисти, Община Марица всяка година подпомага и финансира тяхната дейност, а ние жителите на Общината се гордеем с техните национални и европейски титли.
По европейски и национални програми и дофинансиране от страна на Община Марица, печелим и реализираме проекти в социалната сфера за жителите ни в неравностойно положение, както и за най-малките ни жители с проекта „Детска млечна кухня“.
С годините успяхме заедно – жители и Община – да изградим едно взаимно доверие за един по-добър живот.
Привличането на нови мащабни инвестиции на територията на Община Марица създава сигурност за работа и повишаване стандарта на живот и сигурност за работещите.
12 години заедно с всички вас браним и пазим независимостта, идентичността и целостта на Община Марица, и няма да допуснем нейното разединение. Заедно преодоляваме ежедневните трудности и предизвикателства на живота ни, както и споделяме радостите и гордостта от постигнатото. Затова и днес сме тук заедно с вас и целият отбор, който е в момента зад мен – честни, отговорни, смели хора, професионалисти в различни области, готови да работят за благото и просперитета на нашата Община Марица.
Както вече разбрахте ние разчитаме и вие разчитате да управляваме заедно. Затова и повечето ни кандидати за кметове по населени места и съветници не са политически обвързани и са от гражданските квоти по места. Във всяко едно населено място издигаме кандидат за кмет, както и пълна общинска листа, като нито един от кандидатие ни за кмет не фигурира в листата за общински съветници, с изключение на мен, който поемам пълната отговорност пред вас, жителите на Община Марица, за управлението и развитието й. Калкото и нескромно да звучи, гордеем се от свършеното заедно за всяко едно населено място. И за това, за в бъдеще, искаме заедно да споделяме проблемите и приоритетие на Община Марица и заедно да ги решаваме.“, каза още той.

„Да пребъде Община Марица, да живее България, Бог да ви благослови, да пази и закриля нашите деца, всички жители на нашите села и Общината. Смятам, че ще продължим заедно да надграждаме постигнатото за един по-добър живот с номер 32 в изборния ден и в трите бюлетини за местни избори.
Желая ви здраве и късмет и заедно да продължим напред. ПОБЕДА!“, завърши Димитър Иванов и вдигна победоносно ръце. След това под звуците на гайдарите всички на площада се хванаха на кръшно хоро.

 

Мотото на кампанията на Обединени земеделци е "Инвестираме в Бъдещето!", а бюлетината им е с №32.

 

Кандидатите за кметове на населени места:

 

село Костиево - Георги Калоферов

село Войсил - Стоян Черкезов

село Царацово - Димитър Петров

село Строево - Десислава Дингилева

село Граф Игнатиево - Нестор Чочев

село Войводиново - Димитър Тосев

село Желязно - Валентина Узунова

село Крислово - Димитър Андреев

село Скутаре - Стоян Добрев

село Трилистник - Мирчо Петров

село Рогош - Величка Величкова

село Манолско Конаре - Иван Кузев

село Ясно поле - Иван Иванов

село Радиново - Петко Нихтянов

село Бенковски - Тодор Босев

село Труд - Спас Стайков

село Динк - Йосиф Асенов

село Калековец - Георги Вълков

 

Кандидатите за общински съветници:

 

Димитър Иванов Иванов

Росен Стоянов Димов

Георги Михайлов Разпопов

Йорданка Илиева Савчева-Стоева

Георги Тодоров Генчев

Димитър Костадинов Кънчев

Пламен Димитров Ботев

Димитър Георгиев Чолаков

Йордан Енев Енев

Йордан Николов Зикямов

Иванка Кирилова Мичева

Никола Рангелов Левенов

Кольо Трифонов Колев

Димитър Иванов Кандров

Тодор Димитров Итов

Димитър Георгиев Дингилев

Георги Стоянов Иванов

Георги Василев Стоилов

Йордан Стоилов Пондев

Николай Георгиев Нейчев

Васка Георгиева Нанчева

Гергана Илиева Илиева

Станимир Николов Малинов

Антония Христова Стоянова

Георги Димитров Игнатов

Радка Божилова Бистрашка

Ивайло Тодоров Василев

Таня Димитрова Клявкова

Венцислав Николов Кацаров