С кръшни хора и песни, село Маноле изпрати техния кмет Димитър Иванов и Обединени земеделци и за нов успех в Община Марица

27 Окт 2023 22:25
С кръшни хора и песни, Маноле изпрати техния кмет Димитър Иванов и Обединени земеделци и  за нов успех в Община Марица С кръшни хора и песни, Маноле изпрати техния кмет Димитър Иванов и Обединени земеделци и  за нов успех в Община Марица снимки: PlovdivskiNovini.bg

Село Маноле се събра тази вечер да изпрати техния кмет - Димитър Иванов и отбора на Обединени земеделци с No 32 за четвърта победа в Община Марица. Жителите на цялото село дойдоха на центъра пред читалището да закрият кампанията на земеделците. Час по-рано от началото на събитието музиката свиреше, а хората се бяха хванали за ръце и с трибагреници и оранжеви знамена се виеха на хорото.

 

Малко преди събитието пристигна Димитър Иванов, които поздрави лично всеки един негов съселянин дошъл на площада. Получи много поздрави и пожелание за нов успех.  След това застана пред сцената, а зад него се наредиха всички кандидати на Обединени земеделци под формата на знака на Победата "V". 

С кръшни хора и песни, село Маноле изпрати техния кмет Димитър Иванов и Обединени земеделци и  за нов успех в Община Марица

Първи на сцената излезе кандидатът за кмет на Община Марица Димитър Иванов, който представи кандидатите за кметове и общински съветници. След това даде думата на кандидатът за кмет на село Маноле Стоил Дишев.

 С кръшни хора и песни, село Маноле изпрати техния кмет Димитър Иванов, Стоил Дишев и Обединени земеделци и за нов успех в Община Марица

"Добър вечер на всички! Добър вечер, приятели. Много се радвам и много се вълнувам, че има толкова хора, толкова добри и усмихнати лица виждам тук. Искам да благодаря на господин Димитър Иванов, затова, че ме покани да стана част от този силен отбор. Отбор от разумни, отговорни и можещи хора. През последните 12 години този човек не само, че успя да възроди нашите села, но успя да спечели доверието на всички, а това е много важно, защото всички ние искаме да живеем, да учим децата си и да направим нашите села по-красиви и по-добри. Няма да влизам в подробности за това, какво е направено през последните 12 години, защото най-вероятно ще ми отнеме повече от част. Ще загатна нещо, което е много важно за мен. Вчера, когато отидох да взема детето си от детската градина, то не искаше да си тръгва и ми каза: ''Тате, може ли да остана още малко?''. За мен блясъка в усмивките и очите на децата са най-важни. Затова спирам и ще ви пожелая да бъдете здрави, вие и вашите семейства. И в неделя да излезете и с радост и сърце да изберете номер 32 в трите бюлетини, за да можем с господин Димитър Иванов и с целия силен отбор на Община ''Марица'', който през тези 12 години доказа, че може да се работи, въпреки трудните условия (пандемии, кризи - икономически и политически), този отбор не спря да работи и така ще продължим през следващите четири години.!', каза пред множеството Дишев. '

 

След това думата взе Йордан Енев, който е бил кмет на Маноле и сега е кандидат за общински съветник. ''Добър вечер и от мен драги жители! Благодаря, че се отзовахте на нашата покана и отделихте от ценното си време, за да може днес заедно да присъстваме на нашата митинг-среща. Най-важното, което ще кажа първо: благодаря на Димитър Иванов и на всички жители на село Маноле, които ме подкрепиха и ми гласуваха доверие да бъда кмет на село Маноле през миналия мандат (2019-2023 г.). Благодаря ви от сърце на всички. Отново заставам тук пред вас, но този път като кандидат за общински съветник. От пълният отбор на  Димитър Иванов, нашия капитан, пълен отбор от кандидат за кметове на населено място, пълен отбор от кандидат за общински съветници. Пълният отбор, който ще продължи да работи за благото, развитието, просперитета на Община ''Марица'' и за всички жители. Поради тази причина приех поканата от Димитър Иванов. Нека в денят за разум, всички с разум и смирение да направим един избор. Аз знам кой е правилният избор. На 29 октомври с номер 32 в трите бюлетини - кандидат за кмет на Община ''Марица'' Димитър Иванов; кандидати за кметове на населени места с номер 32 -  честни, отговорни, можещи и работещи хора; с номер 32 са и кандидатите за общински съветници. Желая на всички Вас крепко здраве, да бъдем по-смирени, повече доброта, да бъдем по-единни и по-организирани, да крачим напред, за да се случат нещата. Бъдете здрави и Господ да ни пази! Да пребъде Община ''Марица'', да живее България! Успех на всички!'', каза Енев.

 

Най-младата общинска съветничка в листата на земеделците Гергана Илиева застана пред множеството и заяви: ''Благодаря ви, че тази вечер сте тук, за да подкрепите нашата партия. Партията на трудещия се народ - ПП ''Обединени земеделци''.'За тези, които не ме познават, аз съм учител съм по професия, а това е и моето призвание - да давам всичко най-добро от себе си, всичките ми знания и умения натрупани през годините да ги давам на децата и да ги инвестираме в тяхното бъдеще. Тук е моментът да благодаря на един човек, достоен за поста си. Човек, който никога не се огъва пред трудностите. Човек, който вече 12 години умело, без да се огъва пред трудностите, управлява не клас от 23-ма, а цели 12 села. Благодаря ви, господин Иванов! Благодаря ви, че ме поканихте да бъда част от вашия отбор. А на вас, жителите, мога да кажа, уверявам ви, че съвестно и отговорно ще изпълнявам обществените си ангажименти в Община ''Марица''. Аз ще работя за село Маноле, както и за всички останали 18 села. За да продължим напред, на 29 октомври, номерът е 32 - за кмет на Община ''Марица'' Димитър Иванов, 32 за село Маноле  и Стоил Дишев и 32 за листата на общинските съветници. Бъдете здрави, пожелавам ви благоденствие, благополучие, щастие и радост в семействата ви. Благодаря отново.'' 

 

 
''За мен от една страна е чест, а от друга страна е малка изненада, че вече за четвърти път заставам тук на тези стълби пред вас. Честно казано не съм го очаквал, но виждате, че живота може да ни поднесе всякакви изненади. В този случай изненадата е приятна, защото изминаха три изключително успешни мандата, през които Община ''Марица'' беше водена умело и крепко от нашия кмет - Димитър Иванов. Застанали сме тук отново да поискаме вашето доверие, за да продължим успешното управление на Общината и успешното развитие на всички наши села. Това, което казах преди 4 години тук, може да го повторя отново. Виждам пред мен и красивата съпруга на нашия кмет - Ваня. Миналият път ми беше казала: Oмръзна ми вече, вратата ми е все отворена и не се затваря, а постоянно влизат и излизат ''Ванче, ще трябва още 4 години вратата ти да стои отворена''. Така е, когато човек е отговорен и иска и се опитва да решава проблемите на всички нас, вратата му е винаги отворена.'', заяви кандидатът за общински съветник проф. Росен Димов. 
 
С кръшни хора и песни, село Маноле изпрати техния кмет Димитър Иванов и Обединени земеделци и  за нов успех в Община Марица
 
След това медикът връчи микрофона на Димитър Иванов. 
 
 
"Добър вечер. скъпи мои съселяни и приятели! първо искам да благодаря на един човек, с който споделяме радости и трудности. един човек, който е до мен 32 години, това е моята прекрасна съпруга. Тя ме дари с прекрасни синове, а те със снахи и внуци. Благодаря на цялото ми семейство, че ме е подкрепяло във всички мои начинания. Ще ме изтърпите още четири години, както каза проф. Димов. Тази вечер , речта ми е малко по-различна, но тук в селото, където съм роден и живея и ще продължа да живея.Това е моето, малко по-голямо семейство. Благодаря на всички, които ни уважиха. Има хора, които може да очакват да извадя словесната брадва и да отговоря на нападките, лъжите и манипулациите. Не, мили хора. Това, не е моето възпитание. Моето възпитание е друго. Ще благодаря на майка ми, която ме е родила. Аз знам, къде съм тръгнал, знам къде съм бил. Вие, сте моето голямо семейство. Мога да ви кажа всичко. Каквото и да съм работил, съм си тръгвал с високо вдигната глава. Когато Вие решите ще си тръгна с високо вдигната глава като кмет на Община Марица.", започна емоционално своята реч Димитър Иванов.  
 
,,От 12 години на територията на Община Марица непрекъснато се работи за просперитета и благополучието на всеки един от населението във всяко населено място.
През тези години приоритет № 1 бяха и си остават децата и младежите, хората на Община Марица. Затова с общи усилия бяха изградени 9 нови детски градини, всички останали бяха реновирани и модернизирани по европейски стандарти. Всяка една градина разполага с модерна, съвременна площадка за игра.
За учениците реконструирахме и обновихме всички училища по населени места. Беше построено първото средно училище тук  в с. Маноле, както и в последствие създадохме още две средни училища в с. Калековец и в с. Бенковски.
 
За най-малките се изградиха над 40 модерни детски площадки в населените места. За да растат здрави децата ни изградихме 10 чисто нови мини футболни игрища.
За гордостта на Община Марица – нашите спортисти и спортни клубове – бяха построени 3 нови спортни зали – в с. Труд, с. Маноле , с. Рогош.
 

Следващият приоритет, за който работим неуморно е нашата инфраструктура. През всички тези 12 години Община Марица е използвала възможностите, чрез собствени средства, национални и европейски програми и средства, да подобрява инфраструктурата във всяко едно населено място.
Успяхме и изградихме първите две пречиствателни станции и имаме готови проекти с разрешение за строеж в още 5 населени места, и продължаваме да проектираме останалите. Защото е много важно да има проектна готовност.
Асфалтирахме и преасфалтирахме стратегически важни улици във всяко едно населено място.
Изградихме колектори за обратна вода над 70 км. Съвместно с ВиК подновихме над 80 км водопроводна мрежа, както и изградихме първата пречиствателна станция за питейна вода не само в Община Марица, но и в цяла Пловдивска област. Имаме проект с разрешение за строеж за втора такава. Надявам се през следващите години да има такава станция във всяко едно населено място.
Тук е мястото и да се извиня пред вас, жители на Община Марица, за цялата инфраструктура, която не успяхме да направим. Но искам да отбележа, че имам експертен, работещ екип, който прави, кандидатства и спечели проекти по всички програми. Няма програма, независимо по коя сфера е, по която Общината е допустима за финансиране, да не сме кандидатствали с проекти да не сме били одобрени. Всички одобрени проекти са реализирани в срок с контрол по време на изпълнението и отчетени навреме пред съответните управляващи министерства, без финансови корекции за Община Марица.
Успяхме в три от нашите населени места, където нямаха кметства – Костиево, Желязно, Трилистник – да построим нови и модерни такива.“, сподели Димитър Иванов.

,,В две от нашите села нямаше читалище – Скутаре и Желязно – за провеждане на културни и общоселски мероприятия, изградихме такива. Отделно реновирахме и ремонтирахме всички останали читалища и кметства, както и съответните здравни служби. А в с.Костиево построихме нова здравна служба.
Чрез Норвежкия фонд и помощта на Общината направихме първият културно-информационен, археологически център за развитието на туризма в Община Марица, в с. Маноле, който годишно се посещава, най-вече от деца от цялата страна – над 5 000.
Също така по европейски проект, с помощта на Министерството на околната среда и водите, Община Марица създаде и изгради първата компостираща инсталация за растителен и зелен отпадък.
За нашите родители, за по-спокойни и по-щастливи дни, направихме 7 нови пенсионерски клуба.
Една от най-големите богатства на нашата Община, които съхраняват и предават традициите от поколение на поколение, са нашите многобройни самодейни състави, за които Общината съдейства и дофинансира тяхната дейност. Благодарност към тях и техния труд, че славят името на техните населени места и Община Марица, не само в България, но и в цяла Европа.
За нашите прекрасни два спортни клуба, за нашите прекрасни млади спортисти, Община Марица всяка година подпомага и финансира тяхната дейност, а ние жителите на Общината се гордеем с техните национални и европейски титли.
По европейски и национални програми и дофинансиране от страна на Община Марица, печелим и реализираме проекти в социалната сфера за жителите ни в неравностойно положение, както и за най-малките ни жители с проекта „Детска млечна кухня“.
С годините успяхме заедно – жители и Община – да изградим едно взаимно доверие за един по-добър живот.
Привличането на нови мащабни инвестиции на територията на Община Марица създава сигурност за работа и повишаване стандарта на живот и сигурност за работещите.
12 години заедно с всички вас браним и пазим независимостта, идентичността и целостта на Община Марица, и няма да допуснем нейното разединение. Заедно преодоляваме ежедневните трудности и предизвикателства на живота ни, както и споделяме радостите и гордостта от постигнатото. Затова и днес сме тук заедно с вас и целият отбор, който е в момента зад мен – честни, отговорни, смели хора, професионалисти в различни области, готови да работят за благото и просперитета на нашата Община Марица.
Както вече разбрахте ние разчитаме и вие разчитате да управляваме заедно. Затова и повечето ни кандидати за кметове по населени места и съветници не са политически обвързани и са от гражданските квоти по места. Във всяко едно населено място издигаме кандидат за кмет, както и пълна общинска листа, като нито един от кандидатите ни за кмет не фигурира в листата за общински съветници, с изключение на мен, който поемам пълната отговорност пред вас, жителите на Община Марица, за управлението и развитието й. Колкото и нескромно да звучи, гордеем се от свършеното заедно за всяко едно населено място. И за това, за в бъдеще, искаме заедно да споделяме проблемите и приоритетите на Община Марица и заедно да ги решаваме.“, каза още той.

 С кръшни хора и песни, село Маноле изпрати техния кмет Димитър Иванов и Обединени земеделци и  за нов успех в Община Марица

 

Слоган на кампанията на Обединени земеделци е “Инвестираме в бъдещето!”, а бюлетината е  №32.

 

Кандидатите за кметове на населени места:

село Костиево – Георги Калоферов

село Войсил – Стоян Черкезов

село Царацово – Димитър Петров

село Маноле – Стоил Дишев

село Строево – Десислава Дингилева

село Граф Игнатиево – Нестор Чочев

село Войводиново – Димитър Тосев

село Желязно – Валентина Узунова

село Крислово – Димитър Андреев

село Скутаре – Стоян Добрев

село Трилистник – Мирчо Петров

село Рогош – Величка Величкова

село Манолско Конаре – Иван Кузев

село Ясно поле – Иван Иванов

село Радиново – Петко Нихтянов

село Бенковски – Тодор Босев

село Труд – Спас Стайков

село Динк – Йосиф Асенов

село Калековец – Георги Вълков

Кандидатите за общински съветници:

Димитър Иванов Иванов

Росен Стоянов Димов

Георги Михайлов Разпопов

Йорданка Илиева Савчева-Стоева

Георги Тодоров Генчев

Димитър Костадинов Кънчев

Пламен Димитров Ботев

Димитър Георгиев Чолаков

Йордан Енев Енев

Йордан Николов Зикямов

Иванка Кирилова Мичева

Никола Рангелов Левенов

Кольо Трифонов Колев

Димитър Иванов Кандров

Тодор Димитров Итов

Димитър Георгиев Дингилев

Георги Стоянов Иванов

Георги Василев Стоилов

Йордан Стоилов Пондев

Николай Георгиев Нейчев

Васка Георгиева Нанчева

Гергана Илиева Илиева

Станимир Николов Малинов

Антония Христова Стоянова

Георги Димитров Игнатов

Радка Божилова Бистрашка

Ивайло Тодоров Василев

Таня Димитрова Клявкова

Венцислав Николов Кацаров

 

Купуването и подаването на гласове е престъпление!