Калековец пожела победа на първи тур на успешния отбор с №32 на Обединени земеделци

24 Окт 2023 08:41
Кандидатите на Обединени земеделци получиха огромна подкрепа от жителите на село Калековец Кандидатите на Обединени земеделци получиха огромна подкрепа от жителите на село Калековец
Стотици жители на село Калековец се събраха снощи в центъра пред кметството на предизборния концерт в подкрепа на кандидатите на Обединени земеделци с №32. С развети оранжеви знамена и национални трибагреници бяха посрещнати кандидатът за четвърти мандат за кмет на Община ''Марица'' Димитър Иванов, кандидатът за кмет на Калековец Георги Вълков и всички останали кандидати на населените места и общинските съветници.
 
С кръшни хора започна митинга, а Димитър Иванов и Георги Вълков поведоха отпред множеството. Малки и големи самодейци представиха красотата на българския фолклор. Всички се смълчаха, когато пред тях изви глас Виктория Илиева - славеят на Калековец. След като приключи изпълнението на „Лале ли си, зюмбюл ли си?“, на сцената се появи почти просълзен кандидатът за кмет на Община ''Марица'' Димитър Иванов. Той прегърна момичето и ѝ благодари за чудесното изпълнение. "Това е гласът на село Калековец, на Община ''Марица'' и на България.", каза Иванов и я изпрати с аплодисменти. 
 
След това се обърна към събралите се жители на Калековец: "Чест и удоволствие е да съм в Калековец. Площадът е пълен и искам да благодаря на вас, че преди 12 години си подадохме ръка и тръгнахме ЗАЕДНО да решаваме проблемите на Община ''Марица''. Изградихме доверие, което го оправдавам и до днес. Така ще бъде и през следващите четири години. Тази вечер сме се събрали, за да ви представя нашия и вашия отбор на Обединени земеделци. От 12 години на територията на Община ''Марица'' непрекъснато се работи за просперитета и благополучието на всеки един от населението във всяко населено място. През тези години приоритет №1 бяха и си остават децата и младежите, хората на Община ''Марица''. Затова с общи усилия бяха изградени 9 нови детски градини, всички останали бяха реновирани и модернизирани по европейски стандарти. Всяка една градина разполага с модерна, съвременна площадка за игра. За учениците реконструирахме и обновихме всички училища по населени места. Беше построено първото средно училище в с. Маноле, както и в последствие създадохме още две средни училища тук в с. Калековец и в с. Бенковски. За най-малките се изградиха над 40 модерни детски площадки в населените места. За да растат здрави децата ни изградихме 10 чисто нови минифутболни игрища. За гордостта на Община ''Марица'' – нашите спортисти и спортни клубове – бяха построени 3 нови спортни зали – в с. Труд, с. Маноле и в с. Рогош. 
 
Следващият приоритет, за който работим неуморно е нашата инфраструктура. През всички тези 12 години Община ''Марица'' е използвала възможностите, чрез собствени средства, национални и европейски програми и средства, да подобрява инфраструктурата във всяко едно населено място. Успяхме и изградихме първите две пречиствателни станции и имаме готови проекти с разрешение за строеж в още 5 населени места, и продължаваме да проектираме останалите. Защото е много важно да има проектна готовност.
Асфалтирахме и преасфалтирахме стратегически важни улици във всяко едно населено място.
 
До месец започва ремонта на пътя Калековец - Крислово. Той ще бъде изцяло реновиран. Освен това ще започнем с изграждането на четирилентов път от Калековец до магистрала ''Марица''. 
 
Изградихме колектори за обратна вода над 70 км. Съвместно с ВиК подновихме над 80 км водопроводна мрежа, както и изградихме първата пречиствателна станция за питейна вода не само в Община ''Марица'', но и в цяла Пловдивска област. Имаме проект с разрешение за строеж за втора такава. Надявам се през следващите години да има такава станция във всяко едно населено място.
 
Тук е мястото и да се извиня пред вас, жители на Община ''Марица'', за цялата инфраструктура, която не успяхме да направим. Но искам да отбележа, че имам експертен, работещ екип, който прави, кандидатства и спечели проекти по всички програми. Няма програма, независимо по коя сфера е, по която Общината е допустима за финансиране, да не сме кандидатствали с проекти, да не сме били одобрени. Всички одобрени проекти са реализирани в срок с контрол по време на изпълнението и отчетени навреме пред съответните управляващи министерства, без финансови корекции за Община ''Марица''.“, сподели Димитър Иванов.
 
 
Привличането на нови мащабни инвестиции на територията на Община ''Марица'' създава сигурност за работа и повишаване стандарта на живот и сигурност за работещите.
12 години заедно с всички вас браним и пазим независимостта, идентичността и целостта на Община Марица, и няма да допуснем нейното разединение. Заедно преодоляваме ежедневните трудности и предизвикателства на живота ни, както и споделяме радостите и гордостта от постигнатото. Затова и днес сме тук заедно с вас и целият отбор, който е в момента зад мен – честни, отговорни, смели хора, професионалисти в различни области, готови да работят за благото и просперитета на нашата Община ''Марица''.
 
Както вече разбрахте ние разчитаме и вие разчитате да управляваме ЗАЕДНО. Затова и повечето ни кандидати за кметове по населени места и съветници не са политически обвързани и са от гражданските квоти по места. Във всяко едно населено място издигаме кандидат за кмет, както и пълна общинска листа, като нито един от кандидатите ни за кмет не фигурира в листата за общински съветници, с изключение на мен, който поемам пълната отговорност пред вас, жителите на Община ''Марица'', за управлението и развитието ѝ. Колкото и нескромно да звучи, гордеем се от свършеното заедно за всяко едно населено място. И за това, за в бъдеще, искаме заедно да споделяме проблемите и приоритетите на Община ''Марица'' и заедно да ги решаваме.", каза Иванов и покани кандидатът за кмет на Калековец Георги Вълков. 
 
Под бурните аплодисменти на множеството и ударите на тъпаните излезе Вълков. "Преди четири месеца получих покана от Димитър Иванов да бъда част от отбора на Обединени земеделци. В тях виждам сила на победители. Много ме питат, какво ще обещаете? Нищо за момента, но след 29 октомври заедно с екипа на Димитър Иванов ще започнем да работим силно. Така, както съм работил в армията и осем години в Афганистан. Ще дам всичко от себе си село Калековец да се промени. В неделя не забравяйте да гласувате с номер 32 в трите бюлетини. Победа!!!", каза Георги Вълков, а множеството му отговори: "Победа още на първи тур!".
 
Следващият, който Димитър Иванов повика пред хората, беше кандидатът за общински съветник Димитър Кънчев. " За мен благодарността на хората е най-голямото щастие. Искам да ги виждам щастливи. Да подкрепим успешния кмет на Община ''Марица'' Димитър Иванов, който доказа своята отлична работа. Да подкрепим Георги Вълков, който да промени нашето село.", каза Димитър Кънчев.  
 
 
След него Димитър Иванов благодари на хората, които дойдоха да подкрепят отбора на Обединени земеделци. Едно дете се приближи до Иванов и му подаде един бял гълъб, който двамата пуснаха под възгласите на хората от Калековец. 
 
  

Да продължим заедно напред, като подкрепим силния отбор на ПП "Обединени земеделци" с номер
3️⃣2️⃣ в трите бюлетини!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!