Ботев обяви привличането на защитник

13 Фев 2024 17:43

Ботев Пловдив привлече централния защитник Сирики Диабате. 192-сантиметровият бранител е четвъртото ново попълнение през зимната пауза в състава на Душан Керкез.

Роденият през 2002г. Диабате парафира дългосрочен контракт с "жълто-черните". Той акостира на “Колежа” с трансфер от френския Амиен.

Котдивоарецът премина успешен пробен период в клуба, по време на който успя да убеди старши треньора Душан Керкез, че има нужните качества да бъде част от представителния отбор. Диабате ще играе с 27 номер на гърба си.

"Млад и талантлив централен защитник, който бе 3 пъти на проби в отбора ни, включително и на лагера в Турция. По време на тези пробни периоди и приятелски мачове срещу добри съперници, Сирики показа качества и хъс за игра в нашия отбор - има добри качества с топката, добър е в единоборствата, но разбира се, като млад играч трябва да научи още много неща. Направихме този трансфер без трансферна сума и искаме да дадем шанс на Сирики. Успех, Сирики с "жълто-черната" фланелка!", заяви спортният директор на "канарчетата" Артур Платек.