Време е за финал! Ботев и Лудогорец кръстосват шпаги в здрава битка за Купата

15 Май 2024 07:56

Отборите на Ботев (Пловдив) и Лудогорец влизат във финален сблъсък за трофея Sesame Купа на България. Двубоят на Националния стадион ''Васил Левски'' започва в 19:00 часа, а главен съдия на срещата ще бъде Драгомир Драганов. 

Разградчани ще търсят дубъл през сезона, след като преди няколко дни си осигуриха титлата в efbet Лига за 13-а поредна година. Футболистите на Георги Дерменджиев постигнаха две убедителни победи над Хебър на полуфиналите с обща голова разлика 9:0. 

''Жълто-черните'' ще се опитат да си гарантират място в Лига Европа при успех днес, като в първенството за момента са седми с 45 точки. В полуфиналите ''канарчетата'' хвърлиха значително повече сили. Възпитаниците на Душан Керкез елиминираха ЦСКА-София с две победи 1:0 като гост и 2:0 като домакин. 

Големият отсъстващ за Лудогорец днес ще бъде звездата Бърнард Текпетей. В Ботев проблеми с наказани и контузени няма, което означава, че Душан Керкез ще може да разчита на всички футболисти. Изключение прави трайно контузеният Георги Николов, който е със скъсани връзки.

През 2014-а година на стадион ''Лазур'' в Бургас отборите на Лудогорец и Ботев спорят за Купата, а тогава ''орлите'' печелят с 1:0 трофея след попадение на Роман Безяк. Три години по-късно ''жълто-черните'' се реваншираха и надвиха Лудогорец с 2:1 на Националния стадион. 

 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: Падт, Сон, Сундберг, Алмейда, Недялков, Нареси, Гонсалвеш, Видал, Пьотровски, Рик, Дуа

Ботев (Пловдив): Ханкич, Ето'о, Там, Конте, Балоянис, Карабельов, Перера, Емануел, Попов, Брахими, Секулич