Любо Пенев: С радост приех офертата на Локомотив, поставям си най-високите цели

17 Юни 2024 18:08
Любо Пенев: С радост приех офертата на Локомотив, поставям си най-високите цели Снимка: Plovdivskinovini.bg

Новият наставник Любослав Пенев бе официално представен от Локомотив Пловдив. Той беше приветстван от спортния директор Илко Пиргов, който му подари фланелка на ''смърфовете'' с номер 9 и с негово име. Пенев идва на мястото на Александър Томаш, който беше уволнен в края на изминалия сезон .

“Преговорите продължиха не дълго и лесно. С Христо Крушарски се познаваме от дълго време. За първи път ще работим заедно. Ще работим лесно. Договорът е за една плюс една години. Да видим как е. Може нещо да не му хареса, може и на мен да не ми хареса. Вярвам, че работата ще е ползотворна.

Не е нужно нещо да ме мотивира. С радост поех офертата. Първо поставям цели на себе си и щаба, а след това на футболистите. Поставям най-високи цели.

Започваме подготовка. Един месец е достатъчен. Ще има нови фуутболисти, но не трябва да бързаме. Внимателно.

Фокусирам съм изцяло върху работата си в Локомотив. Бил съм на Ботев, ЦСКА, националния отбор. Един професионален треньор работи в различни отбори, както и футболистите. Локомотив има много добър състав. Има футболисти, които напуснаха. От днес ще имаме директна връзка. Има база и добър резултат от миналата година. На първо място съм изключително взискателен и си поставям най-високите цели. Не се задоволявам с малко. Никакво отпускане и футболистите трябва да знаят за какво тренират”, каза Любо Пенев.

"Искам да благодаря на господин Пенев, че откликна на нашата покана и ще бъде треньор на Локомотив. Пожелаваме му много успехи", заяви спортният директор на Локомотив Илко Пиргов.