Интер запази първата позиция след равенство в Дерби Д'Италия (ВИДЕО)

26 Ное 2023 23:53

Ювентус и Интер завършиха при резултат 1:1 в мач от 13-я кръг на Серия А. За домакините точен бе Душан Влахович, а минути след неговия гол Лаутаро Мартинес изравни резултата. Двубоят не предложи почти никакви чисти положения, като през втората част в мача имаше едва един удар. Логично двата отбора разделиха точките, а Интер запази първата си позиция, като е с актив от 32 точки, докато Ювентус остава на 2-о място с 30 пункта на сметката си.

Непосредствено преди началото на мача Рабио и Лаутаро направиха кратки изявления като част от кампанията на Серия "А" срещу насилието над жените. Още в първите секунди на срещата Андреа Камбиазо опита воле, което се оказа разочароващо. Малко след това отговори с удар с глава на Тюрам при центриране от фал, но топката отиде в ръцете на Войчех Шчесни. В 15-ата минута Киеза получи възможност да стреля, но прати топката покрай вратата. Последваха удари на Лаутаро и Хакан Чалханоолу, като първият беше уловен, а другият беше нeточен. В 23-тата минута аржентинецът направи нов пропуск.

В 27-ата минута Влахович отне топката от Дензъл Дъмфрис в средата на терена и я подаде на Киеза. Италианският национал направи рейд и нахлу в наказателното поле, след което върна топката на сърбина, който със своя шут по земя откри резултата в полза на "бианконерите". Четири минути след това Николо Барела не успя да изравни със своя изстрел. Все пак "нерадзурите" възстановиха равенството още в 33-тата минута. Тогава те направиха бърза атака по десния фланг, като Тюрам пусна пас към Лаутаро, който с удар по земя прати топката в мрежата за 1:1. В оставащите минути преди почивката нападателят и Федерико Гати направиха неуспешни опити да дадат аванс на своите отбори.

През второто полувреме двата отбора се затвориха и изглеждаха доволни от равентсвото. Единственият точен изстрел бе на сметката на Интер. За Ювентус следващият тест е гостуване на Монца, докато Интер има важен мач срещу Бенфика в Шампионската лига преди дербито с Наполи в 14-ия кръг.