ЦСКА-София се измъчи срещу Славия, но се класира на 1/4-финалите за Купата

05 Дек 2023 19:43

ЦСКА - София победи Славия с 1:0 в осминафинален сблъсък за Sesame Купа на България, игран на стадион "Александър Шаламанов". Попадението бе дело на Матиас Фаетон в 27-а минута, но и двата отбора имана много положения, като "белите" на два пъти нацелиха гредата, а "червените" също бяха отказани в една ситуация от напречната греда. В двубоя не отсъстваха и емоциите, а Густаво Бусато получи контузия в края на мача и бе принудително заменен.

С тази победа ЦСКА - София си осигури място на четвъртфиналната фаза на Купата на България.

В 7-ата минута Славия отправи първия точен удар в сблъсъка, но Бусато без проблем улови. Пет по-късно Санянг извърши нарушение в гръб срещу Александров и трябва да е благодарен на съдията, че не му вдигна втори жълт картон. Левият бек получи първо предупреждение още в третата минута.

В 14-ата минута Санянг допусна груба грешка и позволи топката да му бъде отнета от Иванов. Капитанът на "белите" моментално изведе Сораков сам срещу Бусато, но стражът на гостите спаси.

Гостите отговориха подобаващо в 25-ата минута. Тогава Линдсет си отвори коридор и отправи много добър фалцов удар с десния крак, който профуча покрай лявата греда.

Само 120 секунди след това ЦСКА - София откри резултата. Хайнц проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Фаетон майсторски реализира в обратния ъгъл.

Секунди след попадението възникна напрежение в сектор "А", където са феновете на Славия. От там започнаха да хвърлят предмени към радващите се футболисти на гостите и резервната им скамейка. Резервният страж на "белите" отиде да успокои запалянковците и след петминутна суматоха срещата бе подновена.

В 37-ата минута Естрада отправи топовен шут от 25 метра, който срещна двете греди на горния десен ъгъл. В ответната атака и Славия беше близо до гол след шут на Иванов, но Бусато отново демонстрира класа и изби.

Четири минути преди края на първата част двата отбора си размениха по още едно голово положение. Първо Юга не успя да вкара след удар с глава от границата на вратарското поле, изпращайки топката в ръцете на Вуцов. Последва атака на Славия, която завърши с опасен шут на Александров, Бусато изби, а след рикошет в крак на бранител после и улови.

В даденото от рефера продължение на първото полувреме домакините като по чудо не изравниха. Дост стреля с глава след центриране от корнер, Бусато не помръдна, но ударът на халфа излезе покрай лявата греда.

Началото на второто полувреме започна с хубава атака на домакините. Венцислав Керчев подаде към Галин Иванов, който изведе Сораков на добра позиция, но неговият удар бе слаб и не бе проблем за Бусато. В 57-ата минута Тони Тасев стреля от пряк свободен удар, но изпълнението му бе неточно.

Само минута по-късно Тасев изпълни корнер и сложи топката на главата на Ерол Дост. Той отклони с глава, топката рикошира в тялото на Емануел Шакич и се отби в напречната греда на вратата, пазена от Густаво Бусато.

В 70-ата минута появилият се като резерва Дюкенс Назон направи хубав индивидуален пробив, но ударът му бе неточен. Моменти по-късно "белите" организираха хубава атака. Галин Иванов бе изведен от Иван Минчев и предпочете да подава, вместо да стреля, което позволи на Бусато да се намеси.

Три минути преди изтичането на редовното време на мача Густаво Бусато бе заменен принудително след сблъсък с Тони Тасев. Той бе изнесен от терена на носилка, което постави участието му в двубоя с Лудогорец под сериозна въпросителна.

В 93-ата минута Кристиян Стоянов удари втора греда за домакините. Той стреля от далечно разстояние, но изстрелът му нацели десния страничен стълб на вратата на Димитър Евтимов.