Драматичен успех изстреля Ливърпул на върха във Висшата лига

09 Дек 2023 16:47

Отборът на Ливърпул постигна драматичен успех над Кристъл Палас като гост с 2:1 в двубой от 16-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Футболистите на Юрген Клоп записаха трета поредна победа в шампионата и вече се намират на първото място във временното класиране с актив от 37 точки. ''Орлите'' допуснаха второ поредно поражение и остават 14-и с 16 пункта.

Домакините поведоха след попадение от дузпа на Матета в 57-ата минута. Тя беше отсъдена, тъй като Куанса изрита крака на Матета в наказателното поле, след като нападателят бе достигнал пръв до топката. Анди Мадли първоначално не отсъди дузпа, но получи сигнал от ВАР с доста голямо закъснение, а след това изгледа повторение на ситуацията и взе правилното решение - дузпа за Кристъл Палас.

''Орлите'' останаха с човек п-малко в 75-ата минута, след като Аю получи втори жълт картон заради това, че спря контраатака на гостите, фаулирайки Харви Елиът.

Ливърпул изравни в 76-ата минута. Гакпо получи от Гомес отдясно, центрирането стигна до Къртис Джоунс, който бе фаулиран в наказателното поле от Уорд, но топката стигна до Салах, който шутира във вратата - 1:1.

Натискът на гостите даде резултат в първата минута на добавеното време. Харви Елиът направи пълен обрат след изстрел от границата на наказателното поле - 1:2.

За Кристъл Палас предстои гостуване на Манчестър Сити във Висшата лига. Ливърпул пък ще гостува на Роял Юнион СЖ в двубой от шестия кръг на груповата фаза на Лига Европа.