Решителни сблъсъци в Шампионската лига

12 Дек 2023 07:54

Днес ще се изиграят първите осем мача от шестия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. 

В група А Копенхаген посреща Галатасарай в мач, в който победителят, ако има такъв, ще си гарантира участие в следващата фаза, в която отдавна е Байерн (Мюнхен). Баварците, които при всички положения ще завършат на първата позиция, гостуват на Манчестър Юнайтед на ''Олд Трафорд''. ''Червените дяволи'' трябва да победят задължително и да се надяват на равенство между Копенхаген и Галатасарай, за да продължат на 1/8-финалите. 

Арсенал е гост на ПСВ Айндховен в група В, като е ясно, че както и да завърши този сблъсък, и двата тима ще играят на 1/8-финалите, а лондончани ще бъда крайният победител в групата. В другата среща Ланс има нужда от само една точка у дома срещу Севиля, за да си гарантира третата позиция и участие в Лига Европа.

Сигурният победител в група С Реал Мадрид е гост на Унион Берлин, който е на последното място. Тимът от Първа Бундеслига има нужда от победа срещу ''белите'' съчетана със загуба на Брага срещу Наполи в Неапол, за да си осигури място в плейофите на Лига Европа. Италианците ще се класират на 1/8-финалите при победа, равенство или поражение с един гол.

Интер и Реал Сосиедад излизат в директен сблъсък на ''Джузепе Меаца'' за първото място в група D. Двата тима имат по 11 точки до момента. В другия двубой РБ Залцбург има нужда от една точка у дома срещу Бенфика, за да си гарантира третата позиция и европейски футбол и напролет. 

 

Групова фаза на Шампионската лига - шести кръг

Група А
22:00 Копенхаген - Галатасарай
22:00 Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен

Група В
19:45 Ланс - Севиля
19:45 ПСВ Айндховен - Арсенал

Група С
22:00 Наполи - Брага
22:00 Унион Берлин - Реал Мадрид

Група D
22:00 Интер - Реал Сосиедад
22:00 Залцбург - Бенфика