Ливърпул разгроми Лутън и увеличи аванса си на върха

21 Фев 2024 23:52

Ливърпул обърна и категорично победи новака във Висшата лига Лутън с 4:1 в двубой от 26-ия кръг на първенството.

Със спечелените три точки тимът на Юрген Клоп има актив от 60 точки на върха в класирането. Вторият Манчестър Сити е с 56 и мач по-малко, а третият Арсенал също е с двубой пасив и 55 точки.

Луис Диас пропусна две добри ситуации за Ливърпул в първите минути и мърсисайдци за пореден път се оказаха изоставащи в резултата след първото положение за съперника. В 12-ата минута гостите разиграха след тъч в половината на Ливърпул, Уудроу задържа добре топката с гръб към врата и пусна към Чонг. Бившият играч на Манчестър Юнайтед стреля в близкия ъгъл, Келъхър опита да избие, но топката рикошира от краката му и стана удобна за Огбене, който засече с глава отблизо.

До почивката Ливърпул нанесе общо 12 удара, но само три от тях бяха точки. Диас отново не се възползва от най-добрите ситуации, които домакините успяха да създадат.

Втората част започна със страхотен шанс за Луис Диас, чийто удар бе блокиран от бранител на гостите. Малко по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като Луис Диас стреля от близка дистанция, а топката срещна ръката на бранител в бяло. Ситуацията бе прегледана от ВАР, но наказателен удар така и не отсъден.

Футболистите на Юрген Клоп обаче показаха истински характер и само в рамките на три минути успяха да стигнат до пълен обрат на резултата. Първо Върджил Ван Дайк бе на точното място в 56-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер и направи 1:1. Три минути по-късно, след нова атака отдясно и изпълнение на тъч, топката бе подадена към Алексис Мак Алисър, който с едно докосване я продължи към наказателното поле, а Коди Гакпо с глава от близка дистанция порази целта за 2:1.

Върджил Ван Дайк можеше да вкара втори гол от идентична ситуация, но този път вратарят спаси изстрела му. Стражът на гостите се намеси решително и при удар на Конър Брадли.

Футболистите на Ливърпул започнаха да играят още по-освободено, а това се отрази и на цифровото изражение на резултата. Луис Диас най-накрая успя да се възползва от поредното си положение в наказателното поле и да направи резултата 3:1 в полза на домакините с удар от близка дистанция.

Крайното 4:1 оформи Харви Елиът, който стреля технично в горния десен ъгъл на вратата в последните секунди на редовното време.