Градев посочи още един кандидат за БФС

22 Фев 2024 07:57

По-малко от месец преди изборния Конгрес за президент на българския футболен съюз на небосклона може да се появи още един кандидат да управлява родния футбол.

Според Георги Градев, който също е кандидат за президентсткото кресло, в битката ще се включи и бившият национал Гошо Гинчев.

„Чакам с нетърпение да прочета програмата на Георги Гинчев – нов кандидат за президент на Български футболен съюз и да видя с кой екип смята да управлява. Ако Кралев и Мишев са му съветниците, най-добре да си стои вкъщи“, написа Градев.

Гинчев започва футболната си кариера в Берое, като в България играе още за Левски и Черно море. В чужбина е играл за турските Денизлиспор и Анталияспор.

От 2005 до 2007 Гинчев е спортно-технически директор на Берое, а през 2014-а влезе в екипа на тогавашния спортен министър Красен Кралев като негов съветник.

Кандидати за президент на БФС могат да бъдат издигани до 29 февруари. До момента Славия издигна Михаил Касабов като кандидат, а Ахелой, Добруджа и Пълдин издигнаха кандидатурата на Георги Иванов-Гонзо.