Картони, нарушения и добавено време - какво е положението в efbet Лига?

29 Фев 2024 14:21

Футболната обсерватория CIES направи изследване за броя на картоните, извършените нарушения и добавеното време, което се дава на мачовете в първенствата по света. Къде обаче се намира българската efbet Лига по тези показатели?

Що се отнася до жълтите картони, родното първенство е на трето място сред елитните в Европа със редно по 5,28 на мач. Единствено поругалската Примейра лига (5,42) и гръцката Суперлига (5,29) са пред нашето по този показател. Глобално, сме на 13-о място.

В България се дават средно по 0,24 червени картони на мач, иначе казано по близо 1 червен картон на всеки 4 мача. Това означава, че от държавите в зона УЕФА efbet Лига е на 14-о място. Лидер отново е Примейра лига (0,37), като има и някои долни дивизии.

В България се играе сравнително чисто, в сравнение с останалите първенства. Средно на мач от българския елит се извършват 25,88 нарушения. Най-много са в сръбската Суперлига (29,99). По този показател родният елит е на 18-о място в Европа.

Средното добавено време на мачовете от efbet Лига е 8 минути и 13 секунди, като за добро или лошо, изоставаме значително от немалко от останалите европейски първенства. Сред първенствата в Европа по този показател българското е на 28-о място.

Dsport.bg