Дортмунд се справи с Вердер

09 Мар 2024 21:43

Борусия (Дортмунд) спечели визитата си на Вердер (Бремен) с 2:1 в среща от 25-ия кръг на Първа Бундеслига. 

''Жълто-черните'' записаха втори пореден успех в първенството и заемат четвъртото място в класирането с актив от 47 точки. ''Бременските музиканти'' допуснаха втора поредна загуба в шампионата и се намират на деветата позиция с 30 пункта. 

Гостите откриха резултата в 21-ата минута. Юлиан Брандт стреля опасно от дистанция, но вратарят на домакините Михаел Цетерер изби топката. Притичалият Донийл Мален бе най-съобразителен и с атрактивна добавка с ножичен удар изведе отбора си напред - 0:1. 

В 38-ата минута Джейдън Санчо се впусна в невероятен индивидуален рейд отляво, преодоля бранител на ''бременските музиканти'' и с хубав шут с десния крак направи 0:2.

В края на първата част Марсел Забитцер извърши много грубо нарушение срещу Митчел Вайзбер и бе изгонен с директен червен картон. Така ''жълто-черните'' останаха с човек по-малко.

В 70-ата минута Романо Шмид бе изведен прекрасно зад отбраната на Борусия и подаде топката на Джъстин Нийнмах, който с лекота се разписа за 1:2.

За Дортмунд предстои домакинство на ПСВ Айндховен в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Първата среща между двата тима в Нидерландия завърши при резултат 1:1. За Вердер предстои гостуване на Унион (Берлин).

Main Menu