Крумовград надви Хебър в голов трилър в Коматево (СНИМКИ И ВИДЕО)

03 Апр 2024 16:27
Крумовград надви Хебър в голов трилър в Коматево (СНИМКИ И ВИДЕО) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Крумовград се върна към победите след успех с 3:2 над Хебър. Алекс Колев и Димитър Тонев бяха точни през първото полувреме, за да дадат комфортен аванс на домакините. През втората част Хебър успя да върне два гола - Ангел Бастунов се разписа в 59-ата минута, а в 79-ата минута Лазар Марин изравни. Само две минути след това Матей Шимич оформи крайното 3:2.

Крумовград събра актив от 39 точки и вече се намира на шестото място във временното класиране. Хебър допусна втора поредна загуба и заема 12-ото място с 27 пункта.

В четвъртата минута Джуниет Али прати топката във вратата на Петър Дебърлиев, но попадението не бе зачетено заради засада.

Домакините успяха да поведат в деветата минута, когато Матей Шимич с глава продължи към Алекс Колев, който също с глава преодоля Дебърлиев за 1:0.

Дебърлиев се намеси в 14-ата минута при изстрел на Али, а след това Патрик Луан не успя да играе с топката, а Димитър Тонев стреля неточно.

В 32-ата минута Вячеслав Велев подаде към Серкан Юсеин, който успя да отправи центриране. Александър Колев овладя топката на гърди и отправи удар от близка дистанция, който Мартин Михайлов успя да блокира.

Три минути след това Алекс Колев центрира към Вячеслав Велев, който върна към Димитър Тонев, а юношата на Ботев Пловдив хладнокръвно преодоля Петър Дебърлиев за 2:0.

В 49-ата минута Матей Шимич беше изведен сам срещу вратаря със страхотен пас от дълбочина. Хърватинът овладя топката, навлезе в наказателното поле и опита удар, който Дебърлиев успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Вячеслав Велев отправи силен удар от точката за изпълнение на дузпа, с който стражът на гостите се справи.

В 58-ата минута Хебър се върна в мача. Атанас Кабов намери Шейх Диаманка в наказателното поле, а той отклони топката към Ангел Бастунов. Офанзивният халф се озова сам срещу Янко Георгиев и с шут от 3-4 метра не сбърка - 2:1.

В 69-ата минута Алекс Колев се пребори с Мартин Михайлов в наказателното поле, овладя топката и нанесе удар, който мина над вратата.

В 80-ата минута Хебър стигна до изравнителен гол. Олексей Збун получи отляво, напредна и центрира в наказателното поле, където защитата на домакините оставиха Лазар Марин непокрит и защитникът нямаше как да сбърка от близка дистанция.

Минута по-късно Крумовград върна аванса си. Серкан Юсеин центриране от корнер, а Матей Шимич се извиси над всички с глава не остави шансове на вратаря - 3:2.

Във втората минута на продължението гостите организираха отлична контраатака. Красиан Колев изведе Стефан Цонков отляво. Централният защитник напредна и пусна успореден пас към Олексей Збун, но Матей Шимич успя да пресече подаването и да предотврати неприятности за Янко Георгиев.

В следващия кръг Крумовград е гост на Ботев (Враца), а Хебър приема Етър (Велико Търново).

Main Menu