Интригуващи сблъсъци на Евро 2024 днес

15 Юни 2024 08:15

Отборите на Унгария и Швейцария ще премерят сили в двубой от първия кръг на група ''А'' на Евро 2024. Срещата между двата тима започва в 16:00 часа. 

Унгария и Швейцария не са се изправяли един срещу друг на голям турнир от цели 86 години. За последно те имаха тази възможност по време на второто световно първенство в историята през 1938, когато унгарците надделяха с 2:0. 

 

Испания и Хърватия откриват борбата в група ''В'' на Европейското първенство. Двубоят между двата отбора започва в 19:00 часа на ''Олимпиащадион'' в Берлин. 

Мачът е шанс за реванш за Лука Модрич и компания, защото на предишните еврофинали точно иберийците ги елиминираха на осминафиналите. И двата тима бяха убедителни в квалификациите по пътя си към Германия. 

Испания завърши на върха в своята група, допускайки само една загуба. Хърватия пък финишира втори - на точка от победителя Турция.

 

Италия ще се изправи срещу Албания на ''Сигнал Идуна Парк'' в мач от група ''В''. Началният час на мача е 22:00.

Днешният двубой е от голямо значение както за италианците, които са актуалният европейски шампион, така и за албанците, които са изявеният аутсайдер в тази група. 

От 2014 година насам двата отбора са изиграли 4 срещи помежду си, като балансът е изцяло в полза на ''адзурите'': 4 успеха при обща голова разлика 7:1.

''Скуадра адзура'' завърши на втора позиция в квалификационния цикъл. Албания беше приятната изненада на квалификациите, след като спечели групата си, завършвайки с равен брой точки с втория Чехия.