Словения и Дания не излъчиха победител

16 Юни 2024 23:08

Словения и Дания завършиха 1:1 двубой от група С на Евро 2024. В 17-а минута полузащитникът на "червения динамит" Кристиан Ериксен реализира след чудесно изпъление на тъч. През втората част Словения се мобилизира и макар голямата звезда Бенямин Шешко да нацели гредата с топовен удар, в 78-а минута след изстрел от разстояние Ерик Янжа оформи крайния резултат, донасяйки точка на своя отбор.

Първият четвърт час премина без много стойностни положения. В 16-ата минута се стигна до първата ситуация в мача, като тя бе на сметката на Словения. Бенямин Шешко пое топката в средата на терена и напредна, след което стреля от около 20 метра, но топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

Само минута след пропуска на Шешко Дания поведе! След много добра атака на "Червения динамит" Йонас Винд проби отдясно и намери по превъзходен начин Кристиан Ериксен, който с едно докосване си овладя топката и с второто я изстреля неспасяемо към десния ъгъл за 0:1!

Попадението на Ериксен бе изключително специално, тъй като на миналото Европейско, което се проведе през 2020 година животът на полузащитника бе поставен на карта, след като получи сърдечен удар в мача срещу Финландия, но за щастие бе спасен, а сега съдбата възнагради волята му с попадение в първия мач за Дания на турнира.

В 28-ата минута Дания бе близо до много куризен втори гол. Кристиан Ериксен пробва успореден пас отдясно, който бе пресечен от Бенямин Шешко, той опита да изчисти, но топката срещна тялото на Ян Млакар, който не бе добре ориентиран, топката премина на сантиметри покрай страничния стълб и излезе в корнер, от който не последва опасност.

В 43-ата минута се стигна до неразбирателство в отбраната на Словения, от което се възползва Йонас Винд и отне топката, пусна я за Кристиан Ериксен, който стреля от трудна позиция, но ударът му бе ужасяващ и излетя високо над вратата на символичния домакин.

Второто полувреме започна при ниско темпо, но в 65-ата минута Дания стигна до превъзходна възможност да отбележи второ попадение. Расмус Хойлунд получи страхотно подаване отляво от Виктор Кристиансен и шутира от около два метра от голлинията, но Ян Облак бе заел перфектна позиция и предотврати гол във вратата си.

В 67-ата минута словенците на свой ред стигнаха до голов шанс. Ерик Янжа пусна пас по лявото крило за Андраж Шпорар, който напредна и от аутлинията центрира за Гнезда Черин, който бе забравен от отбраната на Дания и нанесе удар с глава, който премина покрай вратата на Каспер Шмайхел.

В 75-ата минута Андраж Шпорар отново бе близо до попадение, след като засече остро центриране от свободен удар в наказателното поле, но топката премина агонизиращо близо до вратата. Минута по-късно Бенямин Шешко нанесе фантастичен удар от над 20 метра, който разтресе левия страничен стълб.

В 77-ата минута Словения все пак стигна до изравнително попадение. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле на Дания топката стигна до Ерик Янжа, който бе оставен сам на границата на наказателното поле и нанесе удар, който рикошира в тялото на Мортен Хюлманд и влезе във вратата - 1:1!

В 81-вата минута Андраж Шпорар си освободи пространство, след като надигра противниковата защита, навлезе в противниковото наказателно поле и шутира, но опитът му бе отразен от Шмайхел.