Румъния разгроми Украйна на Евро 2024

17 Юни 2024 18:00

Отборът на Румъния започна по фантастичен начин участието си на Евро 2024, след като в първия мач от Група Е победиха с 3:0 Украйна. Срещата се игра в Мюнхен. Попаденията за успеха реализираха Николае Станчу, Разван Марин и Денис Драгшу.

Украинците започнаха по-активно срещата, но първият точен удар бе за Румъния. В 8-ата минута след грешка на Иля Забарний топката попадна във Флоринел Коман, който стреля отдалеч, но в ръцете на Лунин. Украйна пък отвърна с шут от дистанция на Артьом Довбик в 22-рата минута, минал над вратата на Флорин Ница. Седем минути по-късно обаче дойде и първия гол в мача. Лунин отигра лошо върнатата към него топка и я подаде на Денис Ман. Той пък чукна към капитана Николае Станчу, който със страхотен изстрел пред дъгата на наказателното поле откри резултата - 1:0 за Румъния.

Украйна опита да реагира и изпълни няколко ъглови удара. При един от тях в 37-ата минута опасен удар на Олександър Зинченко от воле бе блокиран. Само три минути по-късно пък Румъния можеше да удвои. Голмайсторът Станчу центрира отляво от корнер, а Лунин отново не реагира особено добре, но за негов късмет топката облиза горната греда и излезе в аут. Това като цяло бе и всичко по-интересно през първата част.

Румъния поведе с 2:0 в 53-ата минута след нова грешка на Андрий Лунин. Румънците организираха много добра контраатака. Разван Марин отправи удар от дистанция, Лунин плонжира, но не се намеси добре, топката мина под ръката му у влетя във вратата му.

Три минути по-късно Андрей Рациу отправи много опасен удар от малък ъгъл, след което Лунин се намеси и успя да избие в корнер.

Румъния направи резултата 3:0 в 57-ата минута. Денис Ман преодоля Шапаренко и Мудрик, след което пусна отличен пас към Денис Дръгуш, който отблизо не пропусна да вкара на празна врата.

Георгий Судаков отправи много опасен удар от разстояние в 77-ата минута, но Флорин Ница се намеси и спаси.

Две минути по-късно след центриране от фал в наказателното поле на Румъния, Дръгушин продължи топката с глава, тя рикошира в Бурчъ и се насочи към вратата на Ница, който се намеси и спаси.