Черно море и ЦСКА-София не се победиха във Варна

28 Сеп 2024 22:14

Черно море и ЦСКА-София не успяха да се победят в двубой от 10-ия кръг на българското първенство, който завърши при резултат 0:0.

По този начин „моряците“ остават непобедени на „Тича“ от края на сезон 2022/2023 г., като „армейците“ прекъснаха серията от две поредни загуби от варненци.

С това равенство тимът на Илиан Илиев събра 19 точки и се намира на 3-то място във временното класиране, докато хората на Александър Томаш вече са 11-и с 10 точки в актива си.

През първия четвърт час гостите от София държаха по-дълго време топката и опитаха няколко пробива, най-вече чрез Фаетон отляво, но те не завършиха с удар към вратата на "моряците".

Първото положение дойде в 25-ата минута и то отиде в актива на ЦСКА-София. "Червените" спечелиха право да изпълнят корнер. Вион центрира на близката греда, Линдсет закачи топката леко с глава, която излезе в аут опасно близо до лявата греда.

След половин час игра Пашеко центрира отдясно, топката рикошира от крака на Пинто и придоби парабола, която се отправи към задната греда, но Делова изчисти в корнер преди играч на варненци да я прати в мрежата. След неговото изпълнение Димов стреля с глава в аут.

В 33-ата минута "червените" не изчистиха по най-добрия начин, тъй като пратиха топката в краката на Ариаш. Халфът шутира 18-19 метра, но Бусато спаси.

В 41-ата минута и Локило отправи удар, но от 25 метра, а Илиев улови. Малко след това, в даденото от рефера продължение на първата част, добра атака отдясно на Черно море завърши с центриране по земя. То предизвика сериозно разбъркване, но в крайна сметка Пашеко игра с ръка и последва фал за "червените".

В 61-ата минута Илиан Илиев отправи много красив удар от въздуха, но Пламен Илиев не срещна трудности да отрази.

Двадесет минути преди края на редовното време, появилите се като резерви Тобиас Хайнц и Аарон Исека организираха много добро нападение, което завърши с попадение, но то не бе зачетено. Хайнц изведе Исека зад отбраната на Черно море, който се понесе сам срещу вратаря и с лекота реализира. Секунда по-късно обаче, страничният рефер сигнализира за засада, която малко по-късно бе потвърдена и от ВАР.

Смените на Александър Томаш определено промениха поведението на гостите, които започнаха все по-сериозно да гледат към вратата на своя противник. Исека имаше нова възможност да реализира, но този път ударът му бе спасен. Зюмщр Бютучи също обстрелва вратата на Черно море, но и той бе отказан от Пламен Илиев.

Добра възможност да открие резултата имаше и Клаудиу Кешеру, но Бусато бе на мястото си изби в корнер.