Осасуна скри топката на Барселона в Памплона

29 Сеп 2024 00:15

Отборът на Барселона допусна поражение с 2:4 от Осасуна като гост с 2:4 в двубой от осмия кръг на испанската Ла Лига.

Така каталунците записаха първа загуба в първенството през този сезон. Футболистите на Ханзи Флик остават на първата позиция в класирането с 21 точки. Тимът от Памплона вече е пети в подреждането с актив от 14 пункта.

Барселона ще приеме Йънг Бойс в мач от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. Срещата между двата отбора е на 1 октомври (вторник) от 22:00 часа. Осасуна пък ще гостува на Хетафе в мач от Ла Лига, който ще се проведе на 5 октомври (събота) от 17:15 часа.

Домакините стартираха уверено и опитваха да атакуват при всяка възможност. Съвсем малко не достигна на Хесус Аресо да порази мрежата на Иняки Пеня в 15-ата минута.

Никакъв шанс за вратаря обаче не остави Будимир три минути по-късно, когато беше точен с глава след центриране на Браян Сарагоса.

Не последва почти нищо от каталунците като опасности. Тимът заигра още по-напред и в 28-ата беше наказан с контраатака, която Сарагоса завърши точно за 2:0. Тук гостите претендираха за нарушение на Лукас Торо срещу Пау Виктор при отнемането на топката, от която последва головата акция.

Отговорът на Барса на втория гол беше още по-блед в сравнение с този на първия. Играчите на Осасуна продължаваха да се забавляват и трето попадение във вратата на гостите едва не падна в 45-ата минута след удар на Пабло Ибанес.

В добавеното време Жул Кунде малко случайно удари напречната греда след засичане с глава.

Осем минути след началото на второто полувреме Барселона създаде хубав шанс. Той се откри пред Роберт Левандовски, който обаче бе разколебан от хубава намеса на Серхио Ерера.

Секунди след това вратарят на домакините направи сериозна грешка и подари топката на каталунците. Делгадо отправи слаб удар от дистанция, но Ерера не успя да се намеси и Барселона се върна в срещата.

В 63-ата минута Будимир можеше да отбележи второто си попадение в мача. Изстрелът му премина покрай левия страничен стълб.

Три минути по-късно Феран Торес нахлу в наказателното поле и отправи удар, който бе спасен от Ерера.

В 71-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Серхи Домингес. Зад топката застана Будимир, който реализира хладнокръвно от бялата точка.

Пет минути преди изтичането на редовното време на двубоя Осасуна направи резултата 4:1. Абел Бретонес отправи мощен изстрел от дистанция, с който не остави шансове на Пеня.

В 90-ата минута резервата Ламин Ямал вкара страхотен гол с левия крак. Той стреля от границата на пеналтерията и преодоля Ерера с опит в левия ъгъл.

Шест минути след това Феран Торес нацели десния страничен стълб след удар с глава, а малко по-късно и Рафиня бе близо до гол.