Евро 2024 продължава ударно днес

21 Юни 2024 08:04

Отборите на Словакия и Украйна излизат един срещу друг в двубой от втория кръг на група ''Е'' на Евро 2024. Мачът между двата тима в Дюселдорф започва в 16:00 часа.

Словаците надделяха над Белгия на старта на турнира с 1:0, а украинците допуснаха много тежка загуба от Румъния с 0:3.

Футболистите на Франческо Калцона ще се класират в следващата фаза, ако стигнат до победата днес. За Украйна е от изключително значение да постигне успех в тази среща, за да бъдат запазени шансове за продължаване напред преди последния сблъсък с Белгия.

 

Националните тимове на Полша и Австрия се изправят един срещу друг в мач от втория кръг на група ''D'' на Евро 2024. Двубоят в Берлин стартира в 19:00 часа.

Двата тима започнаха с болезнени загуби в първите им мачове на Европейското първенство в Германия. Поляците загубиха с 1:2 от Нидерландия, докато австрийците паднаха минимално от Франция.

Само веднъж двата тима са се изправяли един срещу друг на голям форум. Това се случи на Европейското първенство през 2008 година, когато не се победиха в двубой от груповата фаза, който завърши при резултат 1:1.

 

Нидерландия и Франция ще премерят сили в двубой от втория кръг на група ''D'' на Евро 2024. Срещата започва в 22:00 часа в Лайпциг.

И двата отбора започнаха успешно на турнира. ''Лалетата'' постигнаха успех над Полша с 2:1, докато ''петлите'' взеха минимална победа срещу Австрия с 1:0.

Нидерландия и Франция имат три преки сблъсъка на големи първенства. През 1996-а нидерландци и французи мерят сили в мач от 1/4-финалите на Европейското първенството. Тогава ''петлите'' надделяват над своя съперник след дузпи. Нидерландия постигна зрелищен успех над Франция с 3:2 в двубой от груповата фаза на Евро 2000. Осем години по-късно двата тима отново се изправят един срещу друг на Евро 2008. ''Лалетата'' се налагат убедително с 4:1 над ''петлите'' в среща от груповата фаза.