Европейското продължава с три интригуващи мача

22 Юни 2024 08:02

Отборите на Грузия и Чехия излизат един срещу друг в мач от втория кръг на група ''F'' на Евро 2024. Срещата между двата тима в Хамбург започва в 16:00 часа.

Грузинците стартираха със загуба от Турция с 1:3, а чехите допуснаха поражение от Португалия с 1:2. Грузия е най-ниско класирания в ранглистата на ФИФА тим, който успя да достигне до Евро 2024 в Германия. Чехия пък е един от традиционните отбори на европейските първенства. 

 

Турция и Португалия се изправят един срещу друг в двубой от втория кръг на група ''F'' на Евро 2024. Мачът в Дортмунд стартира в 19:00 часа. 

Футболистите на Винченцо Монтела спечелиха мача си срещу Грузия от първия кръг с 3:1. Португалците пък надвиха Чехия с 2:1 след обрат. Пепе влезе в историята като най-възрастният футболист, участвал на Европейско първенство. Кристиано Роналдо стана първият играч в историята, играл на шест европейски първенства. 

Това ще бъде четвърти сблъсък между Турция и Португалия на Европейско първенство. ''Мореплавателите'' спечелиха предишните три, като не са дпуска попадение в мачовете срещу този противник.

 

Националните тимове на Белгия и Румъния се срещат днес от 22:00 часа в Кьолн в мач от втория кръг на група ''Е'' на Евро 2024. 

Двата тима са в различни настроения в мача. Белгия записа шокираща загуба от Словакия с 0:1 в първия кръг. Румънците пък постигнаха бляскав успех над Украйна с 3:0. 

''Червените дяволи'' имат две равенства и три загуби срещу този съперник в последните пет срещи.