Испания победи и Албания за отличен завършек на групите

25 Юни 2024 00:45

Испания завърши по перфектен начин груповата фаза на Европейското първенство след победа с 1:0 над Албания.

Единственото попадение в срещата бе дело на Феран Торес, който се разписа в 13-ата минута на двубоя. По този начин селекцията на Луис де ла Фуенте записа три победи с три чисти мрежи в групите на Евро 2024.

Албанците започнаха уверено и в първите около 90 секунди на два пъти застрашиха съперника, а и имаха претенции за дузпа, каквато не получиха. Тимът на Испания пък уцели вратата за първи път в 12-тата чрез Микел Мерино.

При следващата си атака секунди по-късно иберийците поведоха в резултата. Находчива комбинация между Дани Олмо и Феран завърши с точен удара на нападателя на Барселона - 1:0.

След попадението Испания започна да контролира двубоя и не предоставяше почти никакви шансове на албанците. Липсваха обаче чистите ситуация и пред другата врата. Чак в 37-ата Олмо беше близо до точен изстрел, но изпрати кълбото в аут.

След четири Грималдо центрира на далечната греда към Феран, който засече с глава, но над гредата. После левият бек на Леверкузен подаде и към Мерино, който също не намери целта.

Албанският тим стигна до положение чак в последната минута на първата част. Тогава халфът на Интер Кристиан Аслани шутира силно, но Давид Рая отрази.

Второто полувреме започна с по-добра игра на испанците. В 50-ата минута Дани Олмо навлезе в наказателното поле, но не успя да намери Хоселу и атака изгуби остротата си.

В 62-ата минута юношата на Барселона Фермин Лопес направи своя официален дебют за Испания, заменяйки Микел Оярсабал.

В 64-ата минута Армандо Броя стреля, след като топката достигна до него след центриране от свободен удар, но Рая отново внимаваше и изби.

В 76-ата минута Ямал върна към Фермин Лопес, който пусна пас към Алваро Мората, но нападателят на "ла роха" бе в засада. В ответната атака Аслани стреля встрани от вратата, пазена от Давид Рая.

Медон Бериша отправи изстрел, който рикошира в Льо Норман, но Рая лесно улови въпреки това. Минута след това Олмо получи добро подаване от Мората, но ударът му бе блокиран.

Във втората минута на добавеното време Давид Рая показа, че и вторият вратар на Испания заслужава своето място под рамката на вратата, правейки много добро спасяване.