Решителни сблъсъци на Евро 2024

25 Юни 2024 08:02

Отборите на Нидерландия и Австрия излизат един срещу друг в мач от последния кръг на група ''D'' на Евро 2024. Двубоят в Берлин започва в 19:00 часа и ще бъде ръководен от Иван Кружляк.

''Лалетата'' се намират на първата позиция в групата с актив от 4 точки, след като записаха успех над Полша с 1:2 и нулево равенство срещу Франция. Вундертима е трети с 3 пункта. Австрийците допуснаха минимална загуба от Франция в първия кръг (0:1), а след това надделяха над Полша с 3:1.

И двата отбора могат да помечтаят за първото място в групата при неубедително представяне на фаворита Франция срещу вече отпадналите поляци. 

 

Националният тим на Франция ще премери сили с Полша в двубой от последния кръг на група ''D''. Срещата в Дортмунд стартира в 19:0 часа и ще бъде ръководена от Марко Гуида. 

''Петлите'' се намират на второто място в групата с актив от 4 точки. Те победиха Австрия с 1:0 в първия кръг, а след това поделиха точките с Нидерландия (0:0). Поляците допуснаха две поражения. В първия кръг те загубиха от Нидерландия с 1:2, а след това паднаха с 1:3 от Австрия. Така футболистите на Михал Пробиеж отпаднаха от турнира и днес ще играят единствено за своята чест.

 

Националният отбор на Англия се изправя срещу Словения в мач от последния трети кръг на група ''С'' на Евро 2024. Двубоят в Кьолн започва в 22:00 часа и ще бъде ръководен от Клеман Тюрпен.

Футболистите на Гарет Саутгейт заемат първата позиция в групата с актив от 4 точки. Те записаха победа над Сърбия с 1:0 на старта, а след това направиха равенство срещу Дания (1:1). Словенците са трети с 2 пункта, след като направиха равенства срещу Дания (1:1) и срещу Сърбия (1:1). 

За Англия е важно да спечели първото място, защото в противен случай ще се наложи Хари Кейн и компания да се изправят срещу Германия още на 1/8-финалите. Словения пък все още чака първия си успех на европейски финали и ако успее да го постигне, това ще означава място на 1/8-финалите.

Дания и Сърбия ще премерят сили в двубой от последния трети кръг на група ''С'' на Евро 2024. Мачът в Мюнхен започва в 22:00 часа и ще бъде ръководен от Франсоа Летексие.

Датчаните са втори в таблицата с 2 пункта, докато сърбите са на последната четвърта позиция с 1 спечелена точка. 

Дания записа равенства срещу Словения (1:1) и срещу Англия (1:1), докато Сърбия допусна минимално поражение от Англия (0:1) и стигна до драматично равенство срещу Словения (1:1) с гол в последната минута на добавеното време.