Лудогорец падна от Динамо Минск, но продължи напред в ШЛ (ВИДЕО)

01 Авг 2024 00:10

Българският шампион Лудогорец се класира, макар и трудно, за третия предварителен кръг на Шампионската лига. В сряда вечер „орлите“ отстъпиха с минималното 0:1 в символичното си гостуване на Динамо Минск в унгарския град Мезокьовезд, но продължава напред с общ резултат от 2:1, благодарение на победата в първия мач в Разград с 2:0. Единственото попадение за беларусите в реванша отбеляза Иван Бахар в 37-ата минута.

По подобие на първото си гостуване в предишния кръг срещу грузинския Динамо Батуми, Лудогорец отстъпи минимално, но това не се оказа фатално за крайния изход. Възпитаниците на Георги Дерменджиев доминираха през по-голямата част на двубоя имаха добри положения да отбележат попадение, но нямаха и късмет, защото удариха греда. Динамо, от своя страна, показа, че не се е предал и също създаде доста ситуации за поне втори гол, но с важни намеси се отчете и направилият дебют за българския тим вратар Хендрик Бонман, а веднъж и гредата също му бе верен помощник.

В четвъртата минута Рик Джонатан можеше да открие резултата. Бразилското дясно крило на "зелените" напредна и шутира от малък ъгъл, но вратарят на Динамо Фьодор Лапухов спаси. Скоро след това последва пропуск от чиста позиция на Руан Секо.

В отговор символичните домакини достигнаха до разбъркване пред рамката на Хендрик Бонман в 11-ата минута. Павел Седко стреля опасно, но германският вратар на Лудогорец успя да избие, след което топката се отклони в горната греда.

Последваха по-скучни минути до 37-ата. Тогава Трофим Мелниченко получи технично подаване отдясно, напредна и подаде към своя съиграч Иван Бахар пред вратата на Лудогорец, който без особени проблеми намери мрежата зад Хендрик Бонман - гол за Динамо (Минск).

Рик Джонатан проби по левия фланг в 49-ата минута, след което подаде към Текпетей, който стреля, но неточно в аут.

Лудогорец бе много близо до това да изравни резултата в 53-ата минута. Бърнард Текпетей стреля от пряк свободен удар, получи се рикошет в играч на Динамо, вратарят Фьодор Лапуков не се намеси убедително и топката отскочи от ръцете му и след това срещна левия страничен стълб на вратата му.

Три минути по-късно Бърнард Текпетей проби в наказателното поле на Динамо, а след това извади топката за Квадво Дуа, който стреля, но над напречната греда в аут.

Динамо Минск можеше да вкара втори гол в 70-ата минута. След като топката бе изпратена в наказателното поле на Лудогорец, тя стигна до Педро Игор, който стреля, но Хендрик Бонман направи чудесно спасяване.

Хендрик Бонман отново се наложи да се намесва решаващо в 89-ата минута, отразявайки тежкия удар на Реймънд Адеола.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Хендрик Бонман отново се намеси изключително ключово, излизайки и избивайки топката буквално от главата на Стивън Алфред.