Лудогорец премаза Арда в Разград (ВИДЕО)

03 Авг 2024 23:21

Лудогорец разби Арда Кърджали с 5:1 в домакинския си мач от третия кръг на efbet Лига. Сон се отличи с два гола при успеха на шампионите, а по един добавиха Квадво Дуа, Руан Секо и Спас Делев.

Георги Дерменджиев пък успя да ротира добре състава, като в титулярния състав на Лудогорец имаше цели осем промени. Причината, разбира се, е участието в квалификациите за Шампионска лига. На разградчани им предстои гостуване на Карабах в третия предварителен кръг на 6-и август.

В българското първенство тимът има 6 точки след две победи и заема третото място с мач по-малко.

Арда пък записа второ поражение от началото на сезона и към момента има актив от 3 пункта. За тима от Кърджали предстои домакински мач с Хебър на 9-и август.

Лудогорец поведе в резултата с 1:0 в 8-ата минута. Педро Нареси се пребори за топката и подаде към Дени Групер, който центрира в наказателното поле на Арда, където Сон бе изпуснат от играчите на гостите и отблизо не пропусна да вкара топката във вратата на Господинов.

В 21-ата минута Станислав Иванов подаде към Борислав Цонев, който стреля от разстояние, топката премина встрани от левия страничен стълб на вратата на Бонман.

Лудогорец поведе с 2:0 в 45-ата минута. Кайо Видал подаде към Дени Групер, който центрира в наказателното поле на Арда, където Квадво Дуа бе изпуснат от Ебоа Ебоа и отблизо с удар от въздуха вкара топката във вратата на Господинов.

Разградчани изобщо не забавиха темпо и стартираха втората част с нов гол. В 47-ата минута Сон навлезе към вътрешността по чудесен начин, след което изведе Руан Круз. Нападателят стреля, а стражът на Арда игра с топката, но все пак тя влезе във вратата му за трети път в мача.

В 56-ата минута дойде нов добър шанс за Лудогорец. Кайо Видал получи в наказателното и стреля, но право в Господинов, който изби. След това последва и удар на Дени Групер, но много неточен.

Малко след това Спас Делев пое топката, нагласи си я на левия крак и от границата на пеналтерията шутира по диагонала. С хубавото си изпълнение не остави шансове на вратаря на гостите и увеличи на 4:0.

В 69-ата минута Иван Тилев стреля от границата на наказателното, а ударът му мина опасно близо до вратата на Хендрик Бонман.

Лудогорец реализира още един гол, само три минути след това. Сон комбинира отлично със Спас Делев и излезе на добра стрелкова позиция. От вътрешността на наказателното той не сбърка и преодоля Анатолий Господинов за 5:0.

В 76-ата минута Сон имаше шанс да оформи своят хеттрик, но този път от малък ъгъл не успя да преодолее стража на кърджалийци.

Две минути преди края на редовното време Феликс Ебоа Ебоа се извиси в наказателното на "орлите" и засече центриране от пряк свободен удар. Той насочи топката покрай стража на Лудогорец и вкара почетен гол.