ЦСКА 1948 се наложи над Пафос след обрат (ВИДЕО)

08 Авг 2024 23:01

ЦСКА 1948 записа изключително ценен успех в борбата си за основната фаза за Лига на конференциите. Българският тим срази Пафос с 2:1 в първи дуел между двата тима на „Васил Левски“ в мач от третия квалификационен кръг.

ЦСКА 1948 стигна до победата след обрат, след като кипърците откриха резултата в центъра на София след само десет минути чрез Муамир Танкович, ала Марио Илиевски изравни резултата в 29-ата минута. Талис беше точен от дузпа веднага след рестарта на втората част и на практика донесе победата на водения от Валентин Илиев тим.

И двата отбора нацелиха гредите на съперника, а ЦСКА 1948 стигна и до трети гол, който беше спорно отменен от украинската реферска бригада. Идната седмица „червените“ ще гостуват в Лимасол на кипърския тим с мисълта да довършат започнатото срещу Пафос.

Гостите започнаха малко по-активно срещата. В 9-ата минута Танкович получи пас отляво в наказателното поле и стреля от 14-15 метра, а Маринов изби.

Секунди по-късно Жажа преодоля без проблем Фуртадо, а след това и Теодор Иванов. Последва подаване по земя към непокрития Танкович и бившият футболист на Фулъм без проблем откри резултата, засичайки топката от малкото наказателно поле.

В 14-ата минута и ЦСКА 1948 погледна по-смело към противниковата врата. Кирилов осъществи пробив през центъра и намери Карагарен отдясно, а бившето крило на Локо (Пд) му върна подаването. Капитанът на "червените" се измъкна от бранител в синьо, но не успя да нанесе по-качествен изстрел и пропусна добра възможност за изравняване.

Пафос отговори с изстрел на Нейм от дистанция, а Маринов отрази. В 19-ата минута Жажа отново създаде суматоха в наказателното поле на българския тим, а ударът му бе спасен от стража на "червените".

Постепенно ЦСКА 1948 се оттърси от шока след допуснатия гол и на свой ред натисна милионната кипърска селекция. В 29-ата минута играч на Пафос като по чудо не си вкара автогол след много опасно центриране отдясно на Карагарен, тъй като нацели напречната греда при опит да го изчисти.

Топката обаче остана в българския тим. Последва подаване към Талис, а халфът върна с едно докосване за Илиевски. Северномакедонският таран не се церемони много преди да скъса мрежата на Пафос чрез мощен шут от 7-8 метра с десния крак.

До края на полувремето футболистите на Валентин Илиев заложиха на преса по целия терен и на няколко пъти успяха да притиснат съперника, но не се възползваха от неговите грешки. От своя страна Пафос разчиташе на дълги подавания към фланговете и на два пъти те се получиха по дясното крило, но "червените" се справиха добре с центриранията в наказателното им поле.

ЦСКА 1948 започна по-активно втората част. Марио Илиевски се възползва от неточни действия на Дерик Лукасен на границата на собственото му наказателно поле и отне топката, след което футболистът на Пафос повали нападателя на ЦСКА 1948, а Денис Шурман не се поколеба да посочи бялата точка. Талис се нае с изпълнението на дузпата и шутира в долния десен ъгъл, за да може "червените" да осъществят пълен обрат в 51-вата минута.

Радослав Кирилов проби по лявото крило в 53-ата минута, навлезе навътре и стреля, но покрай левия страничен стълб на вратата на гостите.

В 63-ата минута ЦСКА 1948 изпусна страхотна възможност да стигне до трето попадение в мача. Кирилов центрира отляво на втора греда към Бирсент Карагарен, който стреля от близко разстояние, но ударът му бе блокиран. Последва добавка от страна на Кирилов, но отново бранител на Пафос бе на пътя на топката.

Талис стреля опасно от границата на наказателното поле на Пафос в 72-рата минута, но след рикошет топката прелетя встрани от вратата. От последвалия корнер топката бе центрирана на втора греда, където Реян Даскалов шутира, но ударът бе блокиран. Марио Илиевски бе на точното място в правилния момент, за да вкара трети гол за ЦСКА 1948 в мача. Виктор Пиевский, който отговаря за ВАР в срещата, привика Денис Шурман да преразгледа ситуацията, а попадението не бе зачетено заради нарушение на Даскалов.

След центриране от корнер за Пафос в 78-ата минута, Они Валакари стреля с глава, но покрай целта.,

Они Валакари излезе на чиста позиция в наказателното поле на ЦСКА 1948 в 83-ата минута и шутира, но ударът му бе блокиран. Топката се озова в краката на Влад Драгомир, който шутира мощно от средна дистанция, но Петър Маринов направи феноменално спасяване.

Костас Пилеас получи топката по левия фланг на нападението на Пафос в 85-ата минути и центрира в наказателното поле на домакините. Там Давид Голдар се извиси над всички, за да стреля с глава, но право в напречната греда на вратата на ЦСКА 1948.

До края на двубоя Пафос бе по-активният от двата тима, но кипърците така и не стигнаха до изравнително попадение.