Ман Сити спечели Къмюнити шийлд след драматични дузпи срещу Ман Юнайтед (ВИДЕО)

10 Авг 2024 19:20

Манчестър Сити грабна трофея за Къмюнити шийлд, след като "гражданите" сразиха Манчестър Юнайтед на дузпи за Суперкупата на Англия. В редовното време двата тима направиха 1:1, но при дузпите хората на Хосеп Гуардиола надделяха.

Ман Юнайтед започна с по-трайно владеене на топката в началото, но в хода на минутите това се преобърна и "гражданите" започнаха да доминират при контрола на срещата. След 18 минути игра Докю се справи отлично вляво срещу Диого Далот и центрира към О'Райли, ала младокът не успя да завърши към вратата, пазена от Онана.

Три след това Сити стигна до най-чистия си шанс за гол. Оскар Боби проби отляво и влезе навътре. Нападателят накара Джони Еванс да седне на тревата и отправи шут по диагонала, който беше неточен. Малко след това пък груба неточност в отбраната на "червените дяволи" озова Джеймс МакАтий на стрелкова позиция, но шутът му уцели десния страничен стълб на вратата на Ман Юнайтед.

В 30-ата минута "червените дяволи" разиграха отлично по земя и можеше да поведат в резултата, но последният пас на Амад Диало не стигна до Рашфорд, който да реализира. Пет след това пред Рашфорд отново се откри добра възможност, след като Юнайтед направи многоходова комбинация, а Каземиро подаде към Мейно, след което пусна вляво към Рашфорд. Ударът на английския нападател обаче не намери очертанията на вратата.

Манчестър Юнайтед започна много нахъсано втората част. В 54-ата минута Бруно Фернандеш бе изведен зад гърба на отбраната на „гражданите“. Капитанът на „червените дяволи“ вкара феноменален гол от границата на наказателното поле, залепяйки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Едерсон. Попадението обаче не бе зачетено заради засада на португалския национал.

В 75-ата минута Маркъс Рашфорд получи топката и отправи удар в наказателното поле на Сити, но не успя да намери целта.

След центриране в наказателното поле в 79-ата минута, Маркъс Рашфорд се извиси над всички и стреля с глава, в близост до голлинията Скот Мактоминей се размина с това да засече топката в мрежата.

Манчестър Юнайтед шокира „гражданите“ в 82-рата минута, когато Факундо Пелистри даде тон за феноменална контраатака на своя тим, комбинирайки с Бруно Фернандеш. Капитанът на „червените дяволи“ изведе Алехандро Гарначо. Аржентинецът навърза двама бранители на Сити, след което стреля в долния ляв ъгъл на вратата, за да реализира.

Сити отговори на предизвикателството в 89-ата минута, когато Оскар Боб проби отдясно в наказателното поле на Юнайтед и центрира меко на втора греда, където Бернардо Силва надигра Факундо Пелистри, за да отправи удар с глава, с което възстанови паритета.

До края на двубоя не се стигна до повече чисти положения пред вратите на Андре Онана и Едерсон, като по този начин се стигна директното изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

При дузпите: Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед 7:6
Манчестър Сити: Бернардо Силва – спасена; Кевин де Бройне – гол; Ерлинг Холанд – гол; Савиньо – гол; Едерсон – гол; Матеуш Нунеш – гол; Рубен Диаш – гол; Мануел Аканджи – гол;

Манчестър Юнайтед: Бруно Фернандеш – гол; Диого Далот – гол; Алехандро Гарначо – гол; Джейдън Санчо – спасена; Каземиро – гол; Скот Мактоминей – гол; Лисандро Мартинес – гол; Джони Еванс – пропуск;