10 от ЦСКА 1948 отпаднаха болезнено от Пафос (ВИДЕО)

15 Авг 2024 23:14

ЦСКА 1948 се раздели с европейската си мечта през сезон 2024/2025. Това се случи, след като „червените“ допуснаха загуба с 0:4 след продължения от Пафос при визитата си в Кипър и с общ резултат 2:5 отпаднаха.

Особено болезнен беше начинът, по който срещата стигна до продължения за българския тим, който цяло второ полувреме игра с човек по-малко, тъй като Стив Фуртадо беше изгонен в края на първата част, а в последните секунди Дерик Лукасен прати двубоя в допълнително време с витален за кипърците гол.

Там футболистите на Валентин Илиев нямаха отговор към съперника, който вкара още два гола чрез Джаджа и Андерсон и така Пафос ще спори с ЧФР Клуж в плейофа за Лига на конференциите. В заветните минути Реян Даскалов си вкара автогол, с който оформи крайния резултат в Лимасол.

Със сигурност, „червените“ могат да съжаляват изключително много за цялостния развой, след като макар с 10 човека, то трудно имаше изгледи как Пафос ще вкара гол, който да изравни общия резултат, но след продължителната акция в 97-ата минута от добавеното време Лукасен прехвърли амбицията изцяло на страната на „сините“, които довършиха българите след 120 минути.

В 6-ата минута кипърците получиха фал пред границата на пеналта. Драгомир шутира в краката на стената. Последва контраатака на "червените" подета от Кирилов. Именно той можеше да я завърши след центриране отдясно, но ударът му от воле не се получи.

Само 120 секунди по-късно Пишчевич отправи далечен удар над вратата.Малко по-късно Маринов излезе добре около границата на големия пеналт, за да пресече опасен дълъг пас зад отбраната на ЦСКА 1948 и се справи подобаващо в трудна ситуация.

В 21-ата минута Ради Кирилов получи пас в наказателното поле на противника, финтира техен играч и стреля фалцово с десния крак, но в аут. Танкович стори същото, но след изстрел от фал в 34-ата минута.

Малко по-късно дойде и първото голово положение. То стана факт в 37-ата минута. Тогава Илиевски спечели корнер. Последва центриране на Талис и класен удар с глава на Карагарен, който се отби в напречната греда.

Две минути по-късно Пафос създаде сериозна суматоха в наказателното поле на българския тим след добра атака отдясно, но играч в червено изчисти малко пред голлинията.

В 44-ата минута Рапнуи се уплаши да влезе в единоборство и това даде шанс на домакините да организират опасна атака, но тя завърши с крайно неточен шут в аут.

В 45-ата минута ЦСКА 1948 остана с 10 човека след втори жълт картон на Фуртадо. Десният защитник получи втори жълт картон при безобидна ситуация в центъра на терена, в която е много спорно дали изобщо закачи леко съперников състезател, но за белгийския рефер Лотар Донд това бе достатъчно да удари сериозно рамо на Пафос, изгонвайки го от игра. Така той стана един от многото декорирани с картони състезатели на "червените", част от тях бяха доста пресилени като тези на Карагарен и Кирилов.

В заключителните секунди на първата част Маринов улови опасен удар с глава на Жайро.

Седем минути след началото на второто полувреме Голдар засече с глава центриране отдясно и като по чудо не откри резултата, пращайки топката покрай дясната греда.

Кипърците се възползваха от численото си предимство и в 61-ата минута натискът им от началото на втората част за малко не се увенча с успех. Жажа преодоля Иванов и отправи диагонален шут, който се спря в лявата греда.

В 67-ата минута Маринов отрази удар от 15 метра, а след това "червените" изчистиха топката напред. Девет минути преди края на редовното време Маринов излезе неразчетено за топката, но играчите на Пафос не се възползваха от това, тъй като не уцелиха с глава празната врата.

В заключителната част от редовното време част от футболистите в червено видимо отпаднаха, което се отрази зле на отбора. Именно поради тази причина Рапнуи не успя да изведе Бузон сам срещу вратаря в 96-ата минута, тъй като получи схващане на крака. Така не успя да помогне на своите съотборници и при атаката на Пафос секунди по-късно, след която Андерсон прониза Маринов.

В 93-ата минута Жажа направи много добър пробив отляво и нанесе удар от малък ъгъл, но Петър Маринов направи поредното си спасяване. Минута след това бразилецът повтори упражнението, но този път прати топката в мрежата за 2:0.

В 99-ата минута Пафос сложи точка на спора с трети гол. Жоао Корея проби отдясно, елиминира Емил Ценов и намери Андерсон, който нанесе слаб удар, но топката премина под плонжа на Петър Маринов - 3:0.

В 107-ата минута Мариос Илиа нанесе много опасен удар, който обаче премина над вратата на Петър Маринов. В 113-ата минута Жайро засече с глава центриране отляво на Влад Драгомир, но Маринов изби точно под напречната греда.

В 115-ата минута ЦСКА 1948 най-сетне изнесе топката, като Парвиз Умарбаев пробва късмета си от средна дистанция, но изпълнението му бе разочароващо и топката прелетя над вратата на Пафос.

В 117-ата минута Педро Пелажио центрира към наказателното поле, а в опита си да изчисти топката Реян Даскалов я прати в собствената си врата, като не остави шансове за реакция на вратаря Маринов - 4:0.