Манчестър Сити спечели дербито с Челси на ''Стамфорд Бридж''

18 Авг 2024 20:48

Манчестър Сити победи Челси с 2:0 в двубой от първи кръг на Висшата лига. Попаденията за "гражданите" бяха дело на Ерлинг Халанд и Матео Ковачич. В двубоя нямаше много чисти голови положения, като преобладаваха физическите единоборства и здравите сблъсъци. Футболистите на Челси имаха на няколко пъти претенции за дузпа, но те не бяха уважени.

В 18-ата минута тимът на Гуардиола поведе. Доку, минал отляво, опита да намери Бернардо Силва в наказателното поле. Португалецът отклони към Холанд, който нямаше проблеми да се справи с опита на Кукурея да го спре и копна топката покрай вратаря. Норвежецът се възползва от първата си възможност в мача, а предимството на гостите бе сериозно в този период. Де Бройне не бе много далеч от гол в 22-ата минута, но топката мина покрай вратата.

Играта бе накъсана, темпото не особено високо, а грешките продължаваха, като те основно бяха от страна на играчи на Челси. Николас Джаксън на два пъти не успя да завърши добре атаки. В първия случай той не стигна до удар, а във втория отправи много слаб изстрел, след това бе вдигната засада. Савиньо и Доку продължаваха да създават проблеми на защитата на домакините, като хубав удар на белгиеца от дистанция бе посрещнат от отлична реакция на Санчес.

Вратарят трябваше да се справя и с изстрел на Бернардо Силва малко по-късно. При тази атака пострадаха два играчи на “гражданите”. Кайседо отнесе Де Бройне, но той се изправи без сериозни последствие. По същото време Савиньо трябваше да получава медицинска помощ, но след намесата бразилецът се върна на терена. Малко преди почивката груба грешка на Едерсон можеше да доведе до изравняване. Вратарят не се справи с удар на Палмър, топката се озова в Джаксън, който я прати в мрежата, но за щастие на Едерсон нападателят бе в засада при изстрела на неговия съотборник.

В началото на втората част Холанд получи топката на ръба на пеналтерията, но Санчес успя да улови удара му.

Джаксън имаше добър шанс да изравни в 61-ата минута, но Едерсон реагира брилянтно и парира удара му.

В 66-ата минута и попадение на Ман Сити не бе зачетено заради нарушение в хода на атаката - автор на гола бе Рико Люис, но нарушение на Холанд не му позволи да се запише сред голмайсторите.

В 84-ата минута Матео Ковачич с мощен изстрел от границата на наказателното поле не остави шансове на Роберт Санчес да отрази - 0:2.