Три от три за Барселона на Флик, блестящ дебют за Олмо

28 Авг 2024 00:38

Барселона направи пълен обрат за успеха с 2:1 при гостуването на Райо Валекано на "Вайекас" в Мадрид. Каталунците се наложиха в мача от 3-ия кръг на испанското първенство, като Дани Олмо дебютира по прекрасен начин за новия си клуб, реализирайки победния гол.

Барселона вече има три успеха от началото на кампанията, като преди това победи Валенсия и Атлетик Билбао. Тимът вече има 9 точки на върха във временното подреждане на Ла Лига. Райо Валекано е на 8-а позиция с 4 пункта.

Двубоят започна с домакински натиск от страна на Райо Валекано. В 7-ата минута Иси Паласон падна в наказателното поле на Барселона, претендирайки за дузпа, каквато не бе отсъдена от Сесар Сото Градо.

В 9-ата минута Райо Валекано успя да поведе, след като Хорхе де Фрутос проби отдясно и сви топката за Унай Лопес, който стреля с първото си докосване и реализира, за да даде аванс на своя тим.

До края на първото полувреме Барселона бе бледа сянка на себе си, а Райо Валекано задържа аванса си.

На старта на втората част Барселона започна много активно. В 54-ата минута Рафиня стреля директно от пряк свободен удар, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Дани Карденас.

В 58-ата минута Дани Олмо получи топката и стреля от средна дистанция, но право в напречната греда.

Барселона успя да изравни резултата, след като Педри комбинира на двойно с Рафиня, след което стреля от точката да изпълнение на дузпа, за да матира Дани Карденас в 60-ата минута.

В 71-вата минута топката стигна до Роберт Левандовски след спасяване на Дани Карденас. Нападателят на Барселона шутира от малък ъгъл и преодоля стража на Райо Валекано. Попадението му обаче не бе зачетено след преразглеждане на ситуацията с ВАР заради нарушение на Жул Кунде в хода на нападението.

Барселона все пак стигна до пълния обрат в 82-рата минута, когато Ламин Ямал проби отдясно и навллезе в наказателното поле на домакините, след което върна топката назад зад себе си за Дани Олмо. Новото попълнение на каталунците си нагласи топката и с второто си докосване стреля в левия ъгъл на вратата, за да реализира още в дебюта си за Барселона.