Лудогорец не успя да пречупи Черно море

01 Сеп 2024 23:45

Лудогорец и Черно море завършиха наравно 0:0 в последния мач от 7-ия кръг в efbet Лига, като така „моряците“ сложиха край на серията от 4 поредни победи на разградчани дотук през сезона. "Орлите" останаха с 10 души на терена в 75-ата минута, след като Агибу Камара получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Васил Панайотов.

С това равенство Лудогорец събра 13 точки и се изкачи на 4-ото място във временното класиране, където Черно море е втори с 14 точки в актива си.

Срещата започна с лек натиск на домакините, които тестваха с два слаби удара бдителността на Пламен Илиев под рамката на Черно море. В 15-ата минута Рик Джонатан и Квадво Дуа не съумяха да се разпишат в близост до голлинията на гостите, като силният изстрел на швейцарския национал беше блокиран от Живко Атанасов. След пет минути Педро Нареси се гласеше да завърши с шут добро нападение на "орлите", но Агуибу Камара действа несъобразително, "открадвайки" топката под носа на своя съиграч.

Отговорът на "моряците" на Илиан Илиев не закъсня и в 22-ата минута Васил Панайотов можеше да намери отблизо мрежата зад Серджио Падт. Опитният футболист засече с плонж меко центриране отдясно, но забилата се в земята топка отскочи и прехвърли целта. В 33-ата минута "зелените" сътвориха фрапантен пропуск пред голлинията на Пламен Илиев. Агуибу Камара можеше да завърши заплетена ситуация във вратарското поле на Черно море, но бившият халф на Олимпиакос шутира от почти легнало положение покрай рамката. Десет минути по-късно вратарят на гостите се отличи със спасяване с една ръка, дошло след удар с глава на Квадво Дуа.

Второто полувреме предложи по-слаб футбол спрямо първото. В 67-ата минута Пламен Илиев трябваше да плонжира и да избира силен удар към неговия ляв ъгъл.

В 75-ата минута Лудогорец остана с десет души на игрището, след като дебютиралият като титуляр Агуибу Камара влезе опасно в глезена на Васил Панайотов. Главният съдия Никола Попов прегледа ситуацията с VAR, след което показа директен червен картон на африканеца. В добавеното време Едгар Пашеко можеше да реши дербито, но направи голям пропуск - подаване на Клаудиу Кешерю намери португалеца отляво, последва диагонален изстрел към далечния ъгъл, но топката излезе в аут.