Барселона изнесе футболна лекция на пореден съперник в Ла Лига

22 Сеп 2024 21:45

Барселона продължи безкомпромисната си серия в Ла Лига с шеста победа от шест мача, след като разгроми Виляреал с 5:1 като гост. Роберт Левандовски (20’,35’) вкара първите два гола, но още преди почивката Айосе Перес (38’) намали. През второто полувреме каталунците прегазиха домакините след точни удари на Пабло Торе (58’) и два на Рафиня (75’,83’), а Левандовски дори пропусна дузпа.

Така тимът на Ханзи Флик продължава да бъде убедителен лидер на 4 точки пред Реал Мадрид. За Виляреал пък това е първа загуба през кампанията.

В 8-ата минута гол на Йереми Пино не бе признат заради засада.

12 минути след това Пабло Торе намери Роберт Левандовски в наказателното поле. Той без забавяне стреля и прати топката в левия ъгъл.

В 35-ата минута Левандовски отбеляза втория си гол в срещата, след като бе най-съобразителен в пеналтерията.

Три минути по-късно Никола Пепе бе изведен по прекрасен начин в наказателното поле. Той не подходи егоистично и подаде към Айосе Перес, който нямаше как да не вкара в опразнената врата.

В самия край на първото полувреме обаче Марк-Андре Тер Стеген улови центриране, но се приземи много неприятно върху десния си крак. Тер Стеген бе изнесен на носилка, като най-вероятно става въпрос за тежка травма, която ще го остави извън терените за продължителен период от време.

В 58-ата минута Барселона стигна до трети гол. Пабло Торе отправи удар от границата на пеналтерията, който влетя в мрежата. При опита му имаше и рикошет, който не остави шансове на стража на домакините.

Девет минути след това каталунците получиха дузпа след нарушение срещу Ламин Ямал. Зад топката застана Левандовски, който можеше да оформи хеттрика си, но полякът не бе точен от бялата точка.

В 69-ата минута още един гол на Виляреал бе отменен. Шест минути след това Рафиня стреля мощно и прати удара си в центъра на вратата. Диего Конде трябваше да се намеси по по-добър начин.

В 83-ата минута Рафиня отбеляза второто си попадение в срещата, като се възползва от страхотна асистенция от Ямал.