Черно море удари Спартак във варненското дерби

22 Сеп 2024 22:53

Черно море е властелинът на Варна! "Моряците" спечелиха градското дерби срещу Спартак на "Коритото" с 2:0. Срещата беше от 9-я кръг на efbet Лига. Възпитаниците на Илиан Илиев бяха значително по-добрия отбор от самото началот на срещата и си тръгнаха с три точки след голове на Мазир Сула от дузпа в 8-ата минута и Дуду в 58-ата. В края на мача гредата спря удар на Асен Дончев.

Пред "соколите" се откриха две добри възможности за гол чрез Ивей Ромееш. Пламен Илиев обаче на два пъти демонстрира голямата си класа и спаси. Срещата предложи много битка, като главният съдия Георги Кабаков даде цели седем жълти картона. След втория гол и след последния съдийски сигнал феновете на "соколите" скандираха "Оставка" по адрес на треньора Кириякос Георгиу.

С успеха Черно море събра 18 точки и заема трето място във временното класиране. Спартак е пети с три точки по-малко.

Мачът започна повече от интригуващо и за само 120 секунди игра Даниел Димов и Йоан Бауренски получиха жълти картони за груби прояви. Футболистът на Спартак Вн бе замесен и при следващия фал, който обаче коства и гол във вратата на „соколите“.

В шестата минута Бауренски получи спорен пас от Франьо Пърце в наказателното поле, като бе изпреварен от Исмаил Иса, спечелил дузпа за Черно море. Дефанзивният халф на Спартак се размина с втори жълт картон, докато Мазир Сула реализира наказателния удар без проблеми – 0:1.

Десетина минути по-късно Спартак наложи волята си срещу Черно море и стигна до първи голов шанс. Голмайсторът на тима и първенството Ахмед Ахмедов излезе на нелоша позиция по диагонал от вратата, но ударът му мина на сантиметри от целта.

След около 25 минути игра Кристиан Илич тества рефлекса на Пламен Илиев от над 25 метра. Бившият вратар на Лудогорец и Левски се справи безупречно и отрази в ъглов удар. Малко преди шута на Илич Радослав Димитров стреля неточно с по-слабия си ляв крак.

Четири минути преди почивката Димитров отново опита късмета си, но топката спря от външната страна на мрежата.

Второто полувреме стартира с удар на Васил Панайотов, който засече центриране от корнер на близката греда. Величков обаче успя да се намеси. В 52-ата минута Исмаил Иса беше близо до това да вкара един от головете на сезона. Дани Мартин центрира отляво, а нападателят на “моряците” стреля с пета от въздуха. За негово нещастие обаче топката премина на сантиметри от страничния стълб.

В 58-ата минута Черно море удари за втори път своя съперник. Пламен Илиев прати силно кълбото напред, а то се озова в краката на Едгар Пашеко. Халфът центрира отляво изключително зрелищно с външен фалц, а Дуду от близка дистанция засече и вкара за 0:2.

В 65-ата минута Мартин Величков показа рефлекс, след като успя да спаси силен удар на Иса от дистанция. В последвалия корнер Живко Атанасов засече опасно с глава, но отново топката премина на сантиметри от страничния стълб. Няколко секунди по-късно отново Иса засече центриране от близка дистанция, но Величков и този път спаси.

Черно море определено вдигна много оборотите и ситуациите следваха една след друга пред вратата на Спартак. Добрите намеси на вратаря Величков обаче запазваха резултата само 0:2.

В 72-ата минута все пак Спартак можеше да вкара попадение. Антонио Вутов получи в наказателното поле, но топката му бе избита. Тя дойде удобна на Ивей Ромееш, който стреля мощно, но Пламен Илиев изби. Последва добавка от страна на панамския флангови футболист с глава, но този път вратарят на “моряците” се намеси.

2 минути преди края на редовното време Асен Дончев стреля, но ударът му се отби в страничната греда. Към края на двубоя Спартак се опита да организира нещо интересно в предни позиции, но така и не успя да разпечата вратата на Илиев.